Edge tarayıcısını XboxSeries X/S ve XboxOne konsollarına getirdi

Yayın tarihi: 27 Eylül 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 26 Eylül 2021 Pazar 12:51 pm

Güncelleme sayesinde artık klavye ve fare destekleniyor. Google Stadia, Discord, web uygulamaları ve daha fazlasına erişim gibi yeni özellikler sunuluyor.

Microsoft, Edge güncellemesini bu yılın başlarında Xbox One ve Xbox Series X/S’de test etmeye başladı. Şimdi nihayet özellik herkese yayılmaya başladı. Edge, Xbox One’da varsayılan tarayıcıydı, ancak Google Stadia oynanışı gibi özelliklere olanak tanıyan en yeni Chromium sürümü değildi. Microsoft yeni özellikle “doğrudan konsolunuzdan hızlı, güvenli ve modern bir tarama deneyimi” vaat ediyor. Dikey sekmeler, koleksiyonlar ve ayarların senkronizasyonu, sık kullanılanlar, geçmiş, sekmeler ve daha fazlası gibi oturum açmış diğer cihazlarla masaüstü sürümüyle neredeyse aynı. Şimdilik özelliğin sadece uzantıları eksik, bu nedenle şu anda bir reklam engelleyici kullanmak mümkün değil.

XboxOne

 

Fare ve klavye desteğiyle, oyuncular üretkenlik uygulamalarını kullanmayı çok daha kolay bulacaklar. Daha da önemlisi, bir fare ve/veya Xbox denetleyicisi ile Google Stadia veya Steam PC oyunlarını oynayabileceksiniz. The Verge’e göre şimdilik Discord veya diğer uygulamalarda canlı sohbetler için mikrofon desteği yok. Microsoft ayrıca Daha Sonra Oyna keşfinin piyasaya sürülmesini de sunacak. Ancak bunun mevcut Daha Sonra Oyna özelliklerinden ne kadar farklı olduğu açık değil.

Huawei HarmonyOS ve openEuler’a aynı anda odaklanacak