‘Yeni Bir Parti’den geri adım

Yayın tarihi: 13 Mart 2019 Çarşamba 12:15 pm - Güncelleme: 13 Mart 2019 Çarşamba 12:44 pm

‘Yeni Bir Parti’den kafaları karıştıran bir paylaşım yapıldı. Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu gibi isimler tarafından kurulduğu iddia edilen ‘Yeni Bir Parti’nin resmi web sitesi kapatıldı. 

Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu gibi isimler tarafından kurulduğu iddia edilen ‘Yeni Bir Parti’ isimli Twitter hesabından kafa karıştıran bir mesaj yayınlandı. Yapılan açıklamayla partinin web sitesinin ‘şartlar gereği’ bir süreliğine yayından kaldırıldığı duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘Şartlar Gereği Web Sitemizi Bir Süreliğine Kapatıyoruz’

“Saygıdeğer Vatandaşlarımız, Şartlar gereği web sitemizi bir süreliğine yayından kaldırıyoruz. Bize gönderilen mesajlar emanetinizdir, güveninizi boşa çıkarmayacağız. Zamanı geldiğinde kadromuz ile karşınızda olacağımıza inanıyor ve saygılarımızla şimdilik sizlere veda ediyoruz.”

‘Yeni bir parti’yi kimin kurduğu belli oldu

 

Yeni Bir Parti’de yapılan ilk açıklamada şöyle denilmişti:

“Kendisini merkez sağda konumlandıran ve dört eğilimi bir araya getirecek olan Partimizin kuruluş çalışmaları devam etmektedir. Kurucu kadromuz ve partimizin ismi, politika ve vaatlerimizin kadromuzun gölgesinde kalmaması için stratejik bir tercih olarak uygun göreceğimiz tarihe kadar açıklanmayacaktır. Biz; AK Parti iktidarının 16 küsur yıllık iktidarı boyunca başarıları ve başarısızlıklarıyla tarihe geçtiğini, bu iktidarın artık yorulduğunu ve milli menfaatlerimizin bayrağın daha liyakatli, temiz ve genç kadrolarca devralınmasını gerektirdiğini düşünen sorumluluk bilinci yüksek bir kadroyuz.”