Yeni Bakan’dan ‘Erdoğan’ın sözünde’ ilk faiz sinyali!

Yayın tarihi: 2 Aralık 2021 Perşembe 3:21 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2021 Perşembe 5:31 pm

Lütfi Elvan’ın yerine atanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM’de yemin etti. Yemin töreninin ardından bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde konuşan nebati faiz düşürme sinyali verdi.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘görevden af talebi’ kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Nureddin Nebati’nin atanmasına ilişkin tezkereyi okuttu.

Bilgiç, daha sonra ant içmesi için Nebati’yi kürsüye davet etti. Nureddin Nebati ise kürsüye çıkarak yemin etti. Daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda da devir teslim töreni gerçekleşti.

ELVAN’DAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR: MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ

Törende konuşan Elvan, “Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gelirleri artırıcı, giderleri azaltıcı önlemler aldık. 2021 bütçesinde bütçe açığını 3.5’a çekme kararı aldık. Covid destekleri hariç mali disiplinden asla vazgeçmedik. Bu yıl sonu muhtemelen yüzde 2 altında bütçe açığı öngörüyoruz. Borçlanma açısından da oldukça başarılı bir yıl geçirdik. Hazine kasamızı güçlü nakit rezervi ile sayın bakanımıza teslim ediyoruz. Bu yıl yüksek büyümeye rağmen, milli gelirin yüzde 1’i kadar bir cari açıkla kapatacağız. Ülkemizin yarınları için gecemizi gündüzümüze kattık. Kendi kontrolüm altında olan kamu maliyesinde, çok güçlü bir kamu maliyesi sayın bakanımıza bırakıyorum. Bana güvenip bu makamı emanet ettiği için sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz etmek istiyorum. DPT’da yetişmiş bir bürokrat olarak bugüne kadar konulara teknik açıdan yaklaşmaya büyük önem gösterdim. Makamlar gelip geçici, önemli olan devletin devamlılığıdır diyorum” dedi.

NEBATİ: CUMHURBAŞKANIMIZIN BASİRETLİ LİDERLİĞİ ALTINDA…

Yeni Bakan Nureddin Nebati ise şunları söyledi: “Ülkemiz için, milletimizin için inşallah hayırlara vesile olacak bir devir teslim yapıyoruz. Bu makamları aynı vakarla, işin sonunda başarılı ve milletin yararına işler yaparak devretmeyi bizlere nasip etsin. Makamlar gelip geçici. Önemli olan yaptığımız hizmetler. Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsıma bu görevi emanet edecek kadar güvenliği için teşekkür ediyorum. Akıl terinin döküldüğü bir merkezdeyiz. Benim de bakan yardımcısı olarak görev aldığım, salgının en yoğun dönemini büyük bir başarı ile geride bıraktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın basiretli liderliği altında, iş insanlarımız, esnafımız, sanayicilerimiz, çalışanlarımız ile yakın teması asla kaybetmedik.”

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, faiz hakkında ne demişti?

“ÖNCELİĞİMİZ YÜKSEK FAİZ DEĞİL”

Elvan’ın ardından söz alan yeni bakan Nureddin Nebati, Büyük bir sorumluluk gerekiyor, bu sorumluluğu gece yarısı itibari ile aldık. Hazine ve Maliye Bankalığı Türkiye’nin çok önemli bir merkezi. Böylesi merkezse işlerimizi yapmaya gayret edeceğiz” dedi. Nebati, “Öngörülebilir piyasının, öngörülebilir ekonominin anlam kazandığı adımlar atacağız. Kuşkuların giderildiği, paydaşlarla birlikte karar alındığı bir dönemi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Nebati açıklamasının devamında, “Önceliğimiz yüksek faiz değil. Doğru olacağız, şeffaf olacağız” diye konuştu.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri Vakıf ve Derneğin Üyeliği devam etmektedir. Nureddin Nebati Ümmetin Temsilcileri Vakfı’nın da Başkanı.

Yeni Bakan Nebati’den ilk mesaj: Rabbim, kolaylaştır

Lütfi Elvan görevden alındı, yeni Maliye Bakanı Nebati’nin albümünden FETÖ çıktı

Yeni Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye dolardan ilk tepki!