Yeni Apple Store kuralı Haziran’da yürürlüğe giriyor

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 9:58 pm

WWDC 2021 etkinliği sırasında Apple, ödül avcılığından Roblox’un bir oyun olup olmadığına kadar her şeyin kurallarını yeniden düzenlediği App Store için bir dizi politika değişikliği belirledi.

Yeni Apple Store kuralı Haziran’da yürürlüğe giriyor. Şimdi, WWDC 2022 etkinliği 6 Haziran’da başlamaya hazır olduğundan, Apple geliştiricilere daha önce ertelenen bazı politika güncellemelerini çıkartmaya hazır olduğunu hatırlatıyor.

 

Apple’ın onayladığı iki App Store kuralı değişikliği 30 Haziran’da yürürlüğe girecek: ücretli çevrimiçi grup hizmetleri sunan uygulamaların kendi uygulama içi ödeme sistemini kullanma zorunluluğu ve geliştiricilerin, kullanıcıların bir hesap oluşturmasına olanak tanıyan herhangi bir uygulamada (depolanan kişisel veriler dahil) kolay hesap silmesini sağlayacak bir düzenleme.

Apple Store

Çevrimiçi grup hizmetleri (sınıflar ve etkinlikler gibi) hakkındaki politika, WWDC 2021 değişiklik setinin bir parçası değildi, yapılmak istenen düzenlemeler bundan çok önceye dayanıyor, ancak Apple bunu uygulamayı üç kez erteledi.

 

İlk gecikme, Facebook’un savunmasız küçük işletmeleri haksız bir şekilde etkileyeceğinden şikayet etmesinin ardından 2020’de, ardından 2021 baharında başka bir gecikme daha geldi.

Kullanıcıların hesap silme işlemini başlatmasına izin verme politikasıyla birlikte nihayet geçtiğimiz Ocak ayında yürürlüğe girecekti, ancak 22 Ocak’ta Apple, geliştiricilere uygulamalarını güncellemek için daha fazla zaman sağlayacağını söyleyerek her iki değişiklik için de son tarihi birkaç ay daha 30 Haziran’a erteledi. Fakat Apple hatırlatıcılar göndermeye başladığına göre artık daha fazla gecikme görmeyi beklemiyoruz.

Thor: Love and Thunder fragmanı yayınlandı