Yeni Apple iPad Air modelinde TouchID sürprizi

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2020 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 28 Ağustos 2020 Cuma 3:55 pm

Apple yeni iPad Air modelinde FaceID yerine TouchID teknolojisini kullanacak. İşte konu ile ilgili detaylar.

Apple’ın önümüzdeki dönemde tanıtacağı yeni tablet modeli ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün yeni iPad Air modelinin kullanım kılavuzu sızdırıldı. Böylece tabletin sahip olduğu tasarım çizgisi de tam anlamıyla ortaya çıkmış oldu.

Şimdiye kadar ortaya atılan söylentilerde iPad Air’in tasarım anlamında iPad Pro’yu andıracağı belirtiliyordu. Kullanım kılavuzundaki görsellere bakacak olursak bu söylentilerin haklı olduğunu söyleyebiliriz.

 iPad Air

Yeni iPad modeli ile ilgili ön plana çıkarılan bir diğer söylenti ise tablette yer verilecek biyometrik doğrulama sistemiydi. Genel görüş Apple’ın FaceID’yi tercih edeceği yönündeydi. Lakin sızdırılan kullanım kılavuzunda yer alan bilgilere göre Apple yeni tablet modelinde FaceID yerine TouchID’yi tercih edecek.

Bilindiği üzere Apple şimdiye kadar TouchID teknolojisini hep home butonu ile birlikte kullanmıştı. Yani home butonu kısmında TouchID modülü yer alıyordu. Yeni iPad Air modelinde ise bu durum değişecek.

Apple ilk defa TouchID teknolojisini Home butonu yerine Güç butonunda kullanacak. Şimdiye kadar pek çok akıllı telefon üreticisi bu teknolojiyi zaten kullanmıştı. Apple da diğer üreticiler gibi iPad Air’in yan kısmında yerleştirdiği Güç butonuna TouchID özelliği kazandıracak.

Bakalım bu yeni form Apple kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacak? Bekleyip göreceğiz.

NVIDIA Ekran Kartı Tasarımının Zanaat ve Bilimle Buluşması için video yayınladı!