Yeni Apple iMac 2021 yeni tasarımı ile ilgi çekti

Yayın tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 12:42 pm

Apple düzenlediği etkinlikte yeni nesil iMac 2021 modelini tanıttı. Yeni nesil iMac modeli tasarım çizgisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. İşte konunun detayları.

Teknoloji sektöründeki önemli isimlerden biri olan Apple kısa süre önce iMac modellerini satıştan kaldırmıştı. Nihayet yepyeni tasarıma sahip iMac modelleri bu akşam tanıtıldı.

Eski dönemdeki ikonik renk seçenekleriyle gelen yeni iMac modelleri Apple’ın M1 çipinden güç alıyor. Bu çip daha önce MacBook Air modelinde de karşımıza çıkmıştı.

Bu çipte 8 çekirdekli CPU ve 7 çekirdekli GPU yer alıyor. Baz modelde 256GB’lık dahili depolama alanı yer alıyor. 8GB DDR4 RAM’in bulunduğu bilgisayar 4.5K’lık 24 inçlik ekranla geliyor.

Apple bu iMac modelinde 1080p çözünürlüğünde ön kamera yer alıyor.

iMac 2021

Eski modelde oval hatları tercih eden Apple yeni iMac modelinde ise iPhone modellerinde olduğu gibi köşeli hatları tercih etmiş.

Şimdi gelelim yeni iMac modelinin başlangıç fiyatına. Apple bu model için 14.499 TL’lik bir etiket fiyatı belirlemiş. Bu fiyatın günümüz bilgisayar fiyatlarıyla kıyaslandığında normal olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat unutmamak gerekiyor ki Apple bu bilgisayarda ARM tabanlı bir yonga seti kullanıyor. Dolayısıyla harici bir ekran kartı yani GPU söz konusu değil. Her ne kadar Apple bu yonganın normale oranla çok daha performanslı olduğunu savunsa da işin aslı bu şekilde olmayabilir. Elbette son karar kullanıcıların.

2TB hafızalı iPad Pro 2021 tanıtıldı