Yeni Akit yazarının hedefinde Beren Saat var

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 9:28 am - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 9:28 am

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’ndaki konuşmasında “Rahatsızlıklarımı söylediğimizde ‘köprülere, yollara bak’ denildi” ifadelerini kullanan Beren Saat’i hedef aldı. Karahasanoğlu, Beren Saat için “Bunlarda utanma yok ki.. Senin fuarına gelir, ödül alır, bir de sana küfrederler..” dedi.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, “Erdoğan’a küfredene, Erdoğan’cılıkla suçlananların fuarında ödül!” başlıklı yazısında sanatçı Beren Saat’i hedef aldı. Ankara’da düzenlenen “EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı”nda, Beren Saat ve Kenan Doğulu’ya “İklim Elçisi” plaketi verilmiş ve ikilinin konuşmaları sosyal medyada gündem olmuştu.

Beren Saat yaptığı konuşmada ” Kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık” ifadelerini kullanmıştı.

Karahasanoğlu son yazısında Saat’in bu konuşmasını hedef aldı.

“BEREN SAAT’İN KONUŞMASINI NASIL HAZMETTİNİZ?”

Karahasanoğlu’nun Saat’i hedef aldığı yazısı şöyle:

“EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı. İşe bakın ki.. Mevcut iktidarı, “Her konuyu siyasileştiriyorsunuz. Cumhurbaşkanı, aynı zamanda yürütmenin ve AK Parti’nin de genel başkanı olması hasebi ile olduk-olmadık yerlerde siyasi görüşlerini açıklıyor.. Toplumun bu kadar politize olması doğru değildir” diye eleştirenler. AK Parti’ye yakın olmakla suçladıkları ATO’nun organizesinde düzenlenen.. AK Parti’ye yakın isimlerin yönetiminde olduğunu söyleyip, sabahtan akşama kadar iftiralar savurdukları kurumların öncülüğünde düzenlenen.. Daha daha sayacağım ama.. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geceli gündüzlü çalışmasının hatırına.. Kızgınlığımı bastırıyorum.. Sinirlerime hakim olmaya çalışıyorum.. Ve soruyorum: Bakanları bile çağırdığınız, ancak onların dahi siyasi konuşma yapmadıkları bir fuarda, n’olursunuz, mantıklı bir cevap verir misiniz: “Beren Saat isimli oyuncunun konuşmasını nasıl hazmettiniz?”

Biliyorum, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de, anında tepkisini koymuş.. Teknik bir konuda, siyasetten uzak bir fuarda yapılan siyasi konuşmaya gerekli cevabı vermiş. Ama bu cevap, RTÜK Başkanı ile sınırlı mı kalmalı idi? Fuarın organizatörleri, sponsorları, isimleri ile ön plana çıkanlar.. Neredesiniz? İki satır açıklama ile “Fuarımızın siyasi konuşmalarla hedefinden uzaklaştırılmaya çalışılmasını asla tasvip etmiyoruz” diyemiyor musunuz? Bugün o provokasyonu yapanın, yarın başka provokasyonlar yapacaklara cesaret vereceğini görmüyor musunuz? Kusura bakmayın..

Sinir zirvede olunca. Muhataplarımızın çok iyi bildiği provokasyonu, sanki okurlarımız da ezbere biliyormuş gibi, bodoslamadan konuya girdim.. Efendim, AK Parti’ye yakın oda, kurum, şirketlerin öncülüğünde düzenlenen EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’nda, Beren Saat “İklim elçisi” seçilmiş.. Kim seçmiş, hangi başarısı sebebi ile seçmiş, başka birisini bulamamışlar mı, ayrı konu.. Seçtikleri Beren Saat, ödülünü alırken, şu konuşmayı yapmış: “Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üstüne peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik!” Bana sorarsanız.. Sonrasında sarfettiği sözleri okuyunca..

Bu cümleyi kurmasına hiç önem vermedim.. Çünkü artık zor dönemler (Her şeye rağmen İnşaallah diyelim) geride kaldı. Artık, başörtü yasağını savunan kimse kalmadı. “Başörtü serbest olacak” sözünü duyunca, ter ter tepinenler, soluğu Anayasa Mahkemesi’nde alanlar bile.. Artık, “Başörtü yasağını biz kaldırdık” demekten utanmıyorlar..

Onun için, kefen giymeyi göze alarak başörtü yasağını kaldıran Tayyip Erdoğan’ın sırtından yapılan bu açıklamayı, doğru bulsam da.. Kalbini yarıp, niyetini öğrenme imkanım olmadığı için, bir kenara koyup, zihniyeti ele veren konuşmanın esas bölümüne geçiyorum: “Fakat sonrasında kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘Köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık.”

Affedersiniz, başörtü yasak olduğunda da zaten, “Benim annem de başörtülü. Ama başörtüyü siyasete alet edenlerin örtüsünü biz yasaklıyoruz” demiyorlar mıydı.. Diyorlardı.. O zaman, ben derim ki, “Bu Beren Saat, bal gibi başörtü yasakçısı.. Bal gibi, arkadaşları başörtü sebebi ile kapı önünde bekletilirken, ‘Oh olsun’ diyen tiplerden.. ”

Beren Saat: Rahatsızlıklarımızı söylediğimizde ‘köprülere, yollara bak’ denildi