Yeni Akit yazarından itiraf gibi ‘AKP medyası’ açıklaması!

Yayın tarihi: 26 Haziran 2021 Cumartesi 6:18 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2021 Cumartesi 6:18 pm

Yeni Akit  gazetesi yazarı Alpay katıldığı bir programda AKP medyasına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bazı yandaşların menfaat için iktidar yanlısı olduğunu belirten Alpay, “Yarın iktidar değiştiğinde onlar, AK Parti’ye kılıç çekebilecek bir pozisyona çok rahat bir biçimde gelirler” dedi.

Yeni Akit gazetesi yazarı Kenan Alpay, TV5’de Hasan Basri Akdemir’in sunduğu “Konuşmadan Olmaz” programına konuk oldu.

Alpay, “Sizce ‘AK Parti medyası’, partiye ne kadar yarar sağlıyor, ne kadar zarar veriyor ve AK Parti’ye ne kadar sadık?” sorusuna karşılık şu değerlendirmede bulundu:

“AK Parti medyası dediğimiz medyanın bir kısmının, AK Parti ile sadece yükseliş döneminde bir araya geldiğini, oradaki bazı aktörlerin sadece orada AK Parti iktidarda olduğu için AK Parti’nin imkânlarından istifade etmek maksadıyla orada olduğunu… Orada sadakat yok. Orada çıkar ilişkileri var. AK Parti’li kimliğiyle ya da muhafazakâr-dindar, muhafazakâr-mütedeyyin, muhafazakâr-demokrat, ya da İslâmcı-dindar kimliğiyle (partiye) sahip çıkan insanlarla menfaatler amacıyla sahip çıkan insanları karıştırmamak lâzım. Birileri, AK Parti politikalarına inandığı için sahip çıkıyor, birileri orada menfaat gördüğü ya da göreceği için sahip çıkıyor. E şimdi bazılarına ‘trol’ diyoruz biz. Şimdi o trollerin AK Parti ile ilişkisi var mı? Yok. Yarın iktidar değiştiğinde onlar, AK Parti’ye kılıç çekebilecek bir pozisyona çok rahat bir biçimde gelirler.”

DEMİREL ÖRNEĞİ

Odatv’nin aktardığına göre; Alpay, Süleyman Demirel’in, 1970’li yıllarda kendisine ve eşi Nazmiye Hanım’a çok ağır ithamlarda bulunan bir gazeteciyi kendi partisinden aday gösterip milletvekili seçtirdiğini hatırlattı.

Alpay, bunun üzerine parti meclisindeki ileri gelen üyelerin buna tepki göstermeleri üzerine Demirel’in, “Düne kadar karşı mahalleden bana havlıyordu; şimdi buradan o mahalleye havlayacak.” dediğini kaydetti.