Gerici Yeni Akit: TRT Spikeri görevden alındı

Yayın tarihi: 30 Ekim 2022 Pazar 11:58 am - Güncelleme: 30 Ekim 2022 Pazar 12:11 pm

Gerici Yeni Akit, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletini ümmet olmaktan çıkardığını söyleyen TRT Spikeri Deniz Demir’in ekrandan alındığını iddia etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük bayram’ olarak nitelendirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, dün yurdun dört bir yanında büyük bir çoşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet devrimleri ile Türk milletine; ulus bilincini inşa eden Atatürk’ü saygıyla ve minnetle alan TRT Spikeri Deniz Demir’in ekrandan alındığı iddia edildi. Deniz Demir, 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nı şöyle TRT ekranlarında şöyle kutladı:

“Bugün Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken, Cumhuriyet’i zihninde ve kalbinde yaşayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran siz bu büyük millet, bu büyük devlet… Atatürk’ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın! 29 Ekim kutlu olsun!”

Türkiye’nin dört bir yanında kutlandı! İşte il il Cumhuriyet coşkusu

AKİT: EKRANDAN ALINDI YÖNETİM RAHATSIZ

Gerici Yeni Akit, Deniz Demir’in görevden alındığını iddia etti. Akit’in haberine göre; Demir akış dışına çıkarak bir kutlama konuşması gerçekleştirdi. Akit’te yer alan haber şöyle:

“Deniz Demir’in akış dışındaki ifadeleri TRT yönetimini de rahatsız ettiği öğrenildi. Demir’in ekranlardan çekildiği İfade ediliyor. Demir’in 18 yıllık TRT çalışanı bir memur olduğu öğrenildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıldönümü kapsamında TRT Haber’de 4 saati aşkın bir süre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Yayını yapılırken yayının bireysel hata sonucu gölgelenmeye çalışılması kurumu ileri derecede rahatsız ettiği gelen bilgiler arasında…”