Yeni Akit: Erkek ve kız çocuklarını aynı havuza sokan anlayış hüküm sürüyor

Yayın tarihi: 1 Kasım 2019 Cuma 9:39 am - Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma 9:42 am

Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, “Yüzme seanslarında erkek ve kız çocuklarını aynı havuza sokan anlayış hüküm sürüyor” dedi.

Gülümseyen, “Günümüz şartlarında spor aracılığıyla ulaşamayacağınız kesim, bu kesimlere ‘enjekte’ edemeyeceğiniz anlayış yoktur. rneğin spor yapmak isteyen kız çocuklarının eğitimi, erkek eğitmenler vasıtasıyla (mevcut kadın eğitmenlerin varlığını yok sayma pahasına) gerçekleştirme veya sporculara reva görülen açık-saçık kıyafetlerle yapılır. Birileri sporu kullanıp, (bunlara modern, çağdaş, entelektüel deniliyor) örf, âdet, anane, gelenek ve göreneklerin yanı sıra, sahip olunan dini inançların çok rahatlıkla yara alması, hatta yok olması sağlanabilir” ifadesini kullandı.

Gülümseyen yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün spor adı altında birçok branşta çocukların saf ve bir o kadar öğrenmeye aç beyinlerini, ‘modernlik’ menşeli batıl düşünce ve aktiviteleriyle doldurursanız, nasıl bir geleceğin onları beklediğini (tamamen, yukarıda belirtiğimiz Müslümanlığın gerektirdiği değerlerinden uzak kalacağını) anlamakta zorluk çekmeyiz”

Gülümseyen daha önce de, “Kadına mayo, erkeğe tayt giydirmek, dövmeli sporcuyu yarıştırmak bizim geleneğimizde yok” demiş ve sporcuların yaptırdığı dövmelerin caiz olmadığını savunmuştu.