Yeneroğlu: AKP’de siyaset yaparken, son bir yıldır çocuklarımın yüzüne bakamıyordum

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2020 Pazartesi 7:30 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2020 Pazartesi 7:30 pm

AKP’den ayrılarak DEVA Partisi’ne geçen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu “AKP’de siyaset yaparken son bir yılda çocuklarımın yüzüne bakamıyordum” dedi. Yeneroğlu, “Cumhurbaşkanın elindeki yetkilerinin başka bir otoriter liderin eline geçtiğini düşünün. Böyle bir rejimde kim yaşamak ister? Böyle bir rejim 28 Şubatları tekrar getireceğine adım kadar eminim” diye konuştu.

AKP’den ayrıldıktan sonra DEVA Partisi’ne geçen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “28 Şubat” uyarısında bulundu. Yeneroğlu, “Cumhurbaşkanın elindeki yetkilerinin başka bir otoriter liderin eline geçtiğini düşünün. Böyle bir rejimde kim yaşamak ister? Böyle bir rejim 28 Şubatları tekrar getireceğine adım kadar eminim” dedi.

AKP’den ayrılma süreci ile ilgili sorulara yanıt veren Yeneroğlu, AKP’de siyaset yaptığı son bir yılda çocuklarının yüzüne bakamadığını söyledi.

Adem Özkese’nin Youtube kanalındaki ‘Sınırsız’ programına katılan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeneroğlu, “AKP’de siyaset yaparken çocuklarınızın yüzüne utanmadan bakamıyor muydunuz?” sorusuna, “Son bir yılda bakamıyordum” diye yanıt verdi.

Yeneroğlu, “Erdoğan en iyi makamları verdi buna rağmen AK Parti’den ayrıldı” deniyor şeklindeki yorumu ise şöyle yanıtladı:

“Elbette çünkü mesele makam değil. Mesele eve gittiğinizde çocuklarınızın yüzüne huzur içinde bakabiliyor musunuz? Siyaseti bıraktıktan sonra geri dönüp baktığınızda ‘Acaba ben kendi değerlerimi, kendi ilkelerimi menfaatime, makamıma kurban mı ettim’ şeklinde bir yaklaşıma sahip olacak mısınız? Namazdan sonra dua ettiğinizde acaba huzur içerisinde kendinizle barışık bir şekilde Allah’a yalvarabiliyor musunuz?”

Yeneroğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal ortamı “28 Şubatları tekrar getireceğine adım kadar emin olduğum bir ortam” şeklinde niteleyerek şöyle konuştu:

“AK Partili kardeşlerime söylüyorum. Şu mevcut sayın Cumhurbaşkanın elindeki yetkilerinin başka bir otoriter liderin eline geçtiğini düşünün. Böyle bir rejimde kim yaşamak ister? Böyle bir rejim 28 Şubatları tekrar getireceğine adım kadar emin olduğum bir ortamda, ben bu insanları ikaz ediyorum. Otoriter kimse yanlıştır, diktatörlüğe giden yolu kim döşüyorsa buna karşı çıkmamız lazım.”