Aden Körfezi’nde Türk kaptanların olduğu gemi kaçırıldı

Yayın tarihi: 26 Kasım 2023 Pazar 9:47 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2023 Pazar 11:10 pm

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Aden Körfezi’nde içinde Türk kaptanların bulunduğu geminin kaçırıldığını duyurdu. Açıklamada, “Konu, Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir” denildi.

Kızıldeniz’de Aden Körfezi’nde Zodiac Maritime tarafından işletilen ve içerisinde 22 mürettebat bulunan Central Park adlı kargo gemisi kaçırıldı  Geminin İsrailli işadamına ait olduğu iddia edildi.
Zodiac Maritime tarafından yapılan açıklamada, olay “şüpheli bir korsanlık” olarak nitelendirilerek, “Önceliğimiz gemideki 22 mürettebatımızın güvenliğidir” ifadelerini kullanıldı.

İran destekli Husiler Kızıldeniz’de İsrail’e ait olduğu iddia edilen kargo gemisine el koydu!

İSRAİLLİ İŞ İNSANINA AİT

Zodiac Maritime, İsrailli milyarder Eyal Ofer’in sahibi olduğu Zodiac Group’unun bir parçası olarak biliniyor.

GEMİDE TÜRK KAPTANLAR BULUNUYOR

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup geçen süre zarfında temas kurulamamıştır. Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir.

Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir.” ifadelerine yer verildi

HUSİLER İSRAİL TANKERİNE EL KOYMUŞTU

Husiler 19 Kasım’da İsrailli bağlantısı olduğu gerekçesiyle bir kargı gemisine el koymuştu Gemi kaçırma olayını henüz hiçbir grup üstlenmezken, Yemen’deki Husiler, 19 Kasım’da Kızıldeniz’de 25 mürettebatı bulunan Galaxy Leader adlı kargo gemisine İsrailli bağlantısı olduğu gerekçesiyle el koymuştu. İsrailli iş adamı Abraham Ungar’a ait olan bir İngiliz şirketine kayıtlı olan Bahama bandıralı Galaxy Leader, kaçırıldığı sırada bir Japon şirketi tarafından işletiliyordu.

Türk gemisine korsan saldırısı: 1 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi kaçırıldı!

(AA – İHA)

 

Kaynak: İHA