Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın, hakkını arayan emekçilere ‘nankör’ dedi!

Yayın tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba 8:08 am - Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba 2:15 pm

Yemeksepeti‘nin kurucusu ve eski  CEO’su Nevzat Aydın, hakkını arayan işçilere ‘nankör’ dedi. Aydın’ın sözlerini protesto eden Yemeksepeti işçileri Nevzat Aydın’a seslenerek,” Kolumuzu, bacağımızı kırarak çalışıyoruz ama nankör ilan ediliyoruz” dedi.

Yemeksepeti’nde kuryelerin kazanımıyla sonuçlanan eylemin yankıları sürüyor. Yemeksepeti’nin kurucusu ve eski  CEO’su Nevzat Aydın kendisine yöneltilen eleştirilere Twitter hesabından yanıt verdi. Aydın’ın, hakkını arayan işçilere nankör demesi sosyal medyada tepki çekti.

Yemeksepeti kuryeleri kontak kapattı

Aydın’ın paylaşımları şu şekilde:

“Benim hakkımda ne yazık ki gereksizce biraz fazla atıp tutuluyor son zamanlarda. Ben Yemeksepeti’ni 7 sene önce sattım ve epey bir zaman önce de yönetimini de bıraktım. Lütfen bu konuda bilinçli bir şekilde eleştirin veya tweet atın arkadaşlar.

Yönetim kurulu Delivery Hero’da aktif bir görev değildir. Yakın bir zamanda o da düşecek zaten. Bu arada iyi ki Mert işin başında; bana kalsaydı ilk işim, o işi yavaşlatan nankörlerin tamamını göndermek olurdu.

Kopan yaygaranın sebebi ise; benim 3 yıl önce ‘kuryeler de bunu hak ediyor’ diyip ‘onları da tıpkı hepimizin olduğu gibi kendi bordromuza alalım’ diye ısrar etmemdir. Taşeron olarak hiçbir ekstra imkanları – mesela özel sağlık sigortası – olmadan çalıştırsak sorun yoktu.

Bu bu konudaki son tweetimdi. İsteyen istediğine inanır.”

Yemek Sepeti çalışanları TELE1’e anlattı: Kaza yapan kuryelere, tamir masrafını ödettirmişler!

NAKLİYAT – İŞ’TEN EYLEM

Aydın’ın sözlerinin üzerine Nakliyat – İş sendikası İstanbul’da bulunan Yemeksepeti Genel Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.
İşçiler Aydın’ın sözlerine tepki göstererek “İşçiler burada, Nankör Nevzat nerede? Kapıyı aç, yüzümüze bak” sloganı attı.

 

Yemeksepeti Genel Müdürlük önünde Nevzat Aydın’a seslenen işçi, “Sen kan emicisin! Mert Baki’nin yerinde olsam işten atardım diyerek aba altından sopa gösteriyorsun. Senden korkmuyoruz. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın!” ifadelerini kullandı.

 

“KOLUMUZU BACAĞIMIZI KIRARAK ÇALIŞIP NANKÖR İLAN EDİLİYORUZ”

Nevzat Aydın’a seslenen bir başka yemek sepeti işçisi ise, “Depolar senin olabilir ama bütün mahalleler bizim! Kendine gel, kullandığın kelimeleri bil. Kimse nankör değil bu şirkette. Yağmurda karda kışta belimizi, kolumuzu, bacağımızı kırarak nankör ilan ediliyoruz. Nevzat Aydın lüks araçlara binerken şirket küçülmüyor da biz 5.500 TL maaş istediğimizde şirketi küçültüyoruz diyorlar!” dedi.

 

 

“TUTANAKLARA İSİMLERİNİ BİLE YAZAMIYORLAR”

Bir Yemeksepeti işçisi asıl nankör kendileri diyerek, “Yıllardır sırtımızdan kazanıp bize nankör diyorlar, asıl nankör kendileri. Biz cesaretliyiz, korkmuyoruz, buradayız. Tuttukları tutanaklara adlarını soyadlarını yazamayacak kadar korkaklar!”