Yemeksepeti’nde ‘çocuğa cinsel istismar’ iddiası

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2020 Salı 1:39 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 Salı 1:39 pm

Yemeksepeti’nin sahibi olduğu Banabi firmasında çocuğa yönelik tacizi ortaya çıkaran üç depo çalışanının, alacağı olmadığına dair zorla belge imzalatarak, işten çıkartıldığı iddia edildi. İşten atılan 3 depo çalışanı ile çocuğun ailesi, baskılara sessiz kalmayacaklarını ve hesap soracaklarını kaydetti.

Halk TV’den Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre, Yemeksepeti’nin sahibi olduğu Banabi’nin Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan deposunda zihinsel engelli bir çocuk, çalışanın istismarına uğradı.

‘İŞÇİLER, DURUMU ÜST MAKAMLARA BİLDİRDİ, İŞTEN ÇIKARILDI’ İDDİASI 

Deponun bulunduğu mahallede yaşayan 14 yaşındaki kız, 3 çalışanın yanına gelerek D. K. adlı çalışanın kendisini taciz ettiğini anlattı. Çalışanlar bu durumu bölge sorumluları, müdürler ve şeflerine iletti. Kamera kayıtları incelendi ve D.K isimli çalışanın küçük kız ile depoda kameranın gördüğü ve görmediği kör noktalarda uzun zaman geçirdiği görüldü. Olayın bu şekilde ortaya çıkmasından sonra 3 depo çalışanı hiç beklemedikleri bir şekilde uzaklaştırma aldılar. İşçiler daha sonra işten atıldı.

‘FİRMA YETKİLİLERİ VİDEO VE SES KAYITLARINI SİLMEMİZİ İSTEDİ’

İşten atılan Yücel Işıtan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “16-17 aydır Banabi’de çalıştım. Depo pazar alanına yakın, mahalle arasında. Çocuklar da sürekli orada oynuyor. Bir çocuk gelip bize yaşadıklarını anlattı. D.K diye bir çalışanın tacizine maruz kaldığını söyledi. Biz de sonrasında gidip çalışan ile konuştuk. Konuşmamızın ardından D.K adlı kişi kaçıp gitti. Olayın doğru olmadığını söyledi. Biz depoya geldiğimizde uzaklaştırma kararı verdiler. Ardından da depoya çağırıp bizi, tazminatsız bir şekilde işten çıkardılarını söylediler. Önce istifa edin dediler. Ama biz istifa kağıdını imzalamadık. Firma yetkilileri elimizdeki video ve ses kayıtlarını silmemizi istedi. Silmememiz halinde ise hakkımızda suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi” ifadelerini kullandı.

YEMEKSEPETİ: KONU ADLİ MERCİLERLE PAYLAŞILDI, BİLGİ VEREMİYORUZ

Yemeksepeti yetkilileri olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kısa bir süre önce Yemeksepeti Banabi Maltepe depomuzda, çalışanlarımızdan birinin adının karıştığu taciz iddiası gündeme gelmiştir. İlgili iddia adalet hususunda tek yetkili olan adli mercilerle derhal paylaşılmıştır. Aynı depoda farklı pozisyonlarda çalışan 3 işçi işleyişiyi ya da hukuki girişimleri beklemeden iddiaya adı karışan kişiyi şiddetli darp etmişlerdir. Bilgi veremiyoruz” dedi.

‘AİLEYE PARA TEKLİFİ’ İDDİASI

Tacize uğradığı ileri sürülen çocuğun yakını Halk TV’ye yaptığı açıklamada, “Olay ortaya çıktıktan sonra şirkete gittik. Sonrasında avukatlara yönlendirdiler. Avukatlar da bize para teklif ederek, olayın üstünü kapatmamızı istedi. Biz de kabul etmedik” dedi.