Yemeksepeti restoranlardan tepki alıyor

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 5:06 pm

Türkiye’nin en büyük uygulamaları içerisinde yer alan Yemeksepeti restoranlardan tepki görmeye devam ediyor. Hadi gelin bu tepkinin tüm detaylarına birlikte göz atalım.

Market ve yemek hizmetleri her zaman için çok fazla tuttu. İnsanların en temel ihtiyaçları ile ilgili çalışan bu tür uygulamalar ciddi başarılar elde etti. Yemeksepeti ise bu alanda belki de en iyi hizmet veren şirketler içerisinde yer alıyor. Fakat son dönemlerde yaşananlar firmayı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde bu platformun kullanıcı verilerinin çalındığı söylendi. Birçok kişinin mail hesapları ve adres bilgilerinin ele geçirildiği ifade edildi. Ancak skandallar sadece bununla sınırlı kalmadı. Şimdi de bir restoran sahibi Yemeksepeti platformunun ödemeleri zamanında yapmadığını açıkladı.

Yemeksepeti

Ortaya çıkan son detaylara göre Yemeksepeti’nin kurucusu olan Nevzat Aydın ödemelere aslında yeteri kadar dikkat etmiyor. En azından sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşım bunu gösteriyor. Ancak olayın henüz iddia boyutunda olduğunu baştan söyleyelim.

Bir restoran sahibi pandemi nedeniyle tüm işlerini paket servisi ile devam ettirdiğini söyledi. Bu nedenle kendisinin zor durumda olduğunu açıkladı. Yemeksepeti platformunu etiketleyen restoran sahibi yüzde 38 oranında komisyon alındığını belirtti. Ayrıca ödemelerin her ay geciktiğini ifade etti.

Nevzat Aydın ise konuyla ilgili suçlamaları reddetti. Komisyonların en fazla yüzde 12 olduğunu söyledi ve ödemelerin tam zamanında yapıldığını açıkladı. Restoran sahibi ise bu iddialarında ciddiydi. Pandemi süreci nedeniyle hem Yemeksepeti gibi platformlar hem de restoran sahipleri zor zamanlar yaşıyor. Bakalım bu tür problemler hızlı bir şekilde atlatılabilecek mi.

Kripto paralar yükselecek mi? Toparlanma sinyali