Yemeksepeti çalışanlarından İstanbul’a akın: Mutlaka kazanacağız

Yayın tarihi: 5 Şubat 2022 Cumartesi 2:48 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2022 Cumartesi 2:51 pm

Binlerce Yemeksepeti emekçisi adil çalışma koşulları için İstanbul’da bir araya geldi. Çalışanlar “Mutlaka kazanacağız. Haklarımızı alana kadar eyleme devam edeceğiz” dedi.

Düşük zam teklifine karşı direnişe geçen Yemeksepeti kuryeleri, bugün de şirketin genel merkez binası ve farklı illerdeki işletmeler önünde buluştu. Birçok farklı şehirden İstanbul’a gelen kuryeler eylemlerini davul zurna eşliğinde halaylarla devam ettirdi. Eyleme sendikalar, siyasetçiler de destek veriyor.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nın çağrısıyla bir araya gelen Yemeksepeti kuryeleri, “Hakkımızı alana kadar eylemlere devam edeceğiz” dedi. “İşçiler burada yönetim nerede” “Direne direne kazanacağız” “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı..

EYLEME DESTEKLER BÜYÜYOR

İstanbul’da genel merkezi önünde toplanan işçilere birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü de destek verdi. Eylemlerinin 5. gününde yüzlerce işçinin katıldığı eyleme SOL Parti, Turizm Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS), HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu, CHP temsilcileri, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HKP ve TKP üyelerinin yanı sıra birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü destek verdi.

NAKLİYAT-İŞ BAŞKANI KÜÇÜKOSMANOĞLU: MUTLAKA KAZANACAĞIZ

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu eylem alanında yaptığı açıklamada, şarkıcı Hadise’nin Yemeksepeti sponsorluğunda gerçekleştireceği konseri iptal ettiğini duyurdu. Hem ülke içinde hem de uluslararası ölçekte destek mesajları aldıklarını söyleyen Küçükosmanoğlu, “Hepimiz insanca yaşayacak ücret, adalet için mücadele ediyoruz mutlaka kazanacağız” dedi.

Tüm illerde kontak kapatan kuryeler, taleplerinin karşılanması için bekleyişlerini sürdürüyor.

BOYKOT ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Nakliyat-İş Sendikası çağrısıyla bir araya gelen işçiler, Yemeksepeti Genel Müdürlük binasının önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

TALEPLER

Yemeksepeti kuryelerinin talepleri şu şekilde:

1. Net 5500 TL maaş, prim ve yan haklar,

2. Haklarını arayan hiç bir işçi ve kurye işten ayrılmayacak,

3. İş kolumuzu derhal taşımacılığa geçirilsin,

4. Sendikal faaliyet güvence altına alınsın. (HABER MERKEZİ)