‘Yemek ve ulaşım hakkını kesen’ patron bu kez işçinin suratına kağıt fırlattı

Yayın tarihi: 2 Ocak 2024 Salı 1:32 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2024 Salı 1:35 pm

Kocaeli’de yemek ve ulaşım hakkını kesmekle gündeme gelen Tezcan Galvaniz adlı fabrikanın patronu bir işçinin elindeki kağıtları suratına fırlattı. Görüntüleri de ortaya çıkan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kocaeli’de uzun yıllardır üretim yapan Tezcan Galvaniz fabrikasında, sözleşmede yer alan maddeye dayanarak işçiler kışlık kıyafet istedi. Ancak iddiaya göre fabrikanın patronu, talebe karşılık işçilerin yemeğini ve servisini kesti.

‘PATRONUN DEDİĞİ OLACAK, GİDİN LOKANTADA YİYİN’

Fabrikanın müdürü de işçilere, “Patronun dediği olacak, gidin lokantada yiyin” açıklamasını yaptı. Servis hakları da ellerinden alınan işçilerin yardımına Kartepe Belediyesi yetişti. Otobüsün geçmediği bölgeden işçilerin ulaşımı, belediye tarafından sağlanan araçlarla karşılandı.

Pistte alev topuna dönüştü! 7,6 depremle sarsılan Japonya’da şimdi de iki uçak kafa kafaya çarpıştı

‘HAKARETLER SAVURDU, ELİNE VURUP YÜZÜNE KAĞIT FIRLATTI’

Söz konusu fabrikada bir skandal daha yaşandı. İddiaya göre fabrikanın patronu Sadettin Tezcan, işle ilgili bir konu nedeniyle çağırdığı bir işçisine hakaretler savurdu. İşçinin eline vuran Tezcan, kağıtları önce yere ardından işçinin suratına attı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İHA’nın haberine göre geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı fabrikaya müfettiş gönderdi. Son yaşanan olayın ardından da soruşturma başlatıldığı öğrenildi. (İHA)

Malatya’da yolcu otobüsü devrildi! 4 ölü 36 yaralı

Kaynak: İHA