Alpay’dan Yeditepe konseri açıklaması: Erdoğan’a minnettarım

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2020 Pazartesi 3:34 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2020 Pazartesi 4:16 pm

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Yeditepe Konserleri hakkında konuşan şarkıcı Alpay, “Müzik sektörüne nefes oldu, Erdoğan’a minnettarım. Erdoğan, halkın içinden geliyor. Onların dertlerini iyi biliyor. O yüzden de çok başarılı zaten” ifadelerini kullandı. Alpay hakkında geçtiğimiz yıl “Sıradaki şarkım, devlet tarafından zalimce katledilen insanlara gelsin” sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık’a konuşan Alpay, “Müzik sektörüne nefes oldu İstanbul Yeditepe Konserleri. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettarım. Sanatı ve sanatçıyı böyle zor bir dönemde yalnız bırakmayıp destek olduğu için. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonu ile düzenlenen etkinliklere katkılarından dolayı Fahrettin Altun’a da teşekkür ediyorum.” dedi.

“ERDOĞAN’A MİNNETTARIM”

Konserlere yönelik eleştirilere Alpay, “Neyi eleştiriyorlar ki? Müzisyenler salgından dolayı çalışamadılar. Orkestramda çalışan arkadaşım beni arıyor, ‘Elektrik faturamı ödeyemiyorum’ diyor. Bu konserler sayesinde müzisyenler evlerine ekmek götürüyor, faturalarını ödüyor. ’30 milyon TL harcandı’ diyorlar, yalan. Karalamak yerine takdir edilmeli. Her yerde ‘Hükümet yandaş sanatçılara konserlerde yer veriyor, diğerleri evde oturuyor’ diye yazıldı. Ben sola yakın biriyim. Ama net söyleyeyim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konserleri düzenlediği için minnettarım. Kendisinin hep söylediği bir söz vardır; ‘İşi ehline teslim edeceksin’ diye. Gerçekten de bu işte işi ehline, Polat Yağcı’ya teslim etmiş. Bir iş doğruysa takdir etmek gerekiyor. Erdoğan, sanatçılara çok değer veriyor. Bu zor dönemimizde yanımızda oldu. Çok kıymetli bu benim için. Erdoğan, halkın içinden geliyor. Onların dertlerini iyi biliyor. O yüzden de çok başarılı zaten. Böyle güzel bir organizasyon sadece karalanarak bir yere varılamaz.” yanıtını verdi.

Alpay, “CHP eleştirmekten başka ne yapıyor ki? Kendini hayatı boyunca destekleyen insanları desteklemeyen, onları korumayan bir parti CHP. Bu karantina döneminde sanatçılar için ne yaptı? Güzel işleri karalamak yerine destek olunmalı. CHP, kendine yıllarca oy vermiş insanların sorunlarına çözüm olamamış, onların dertleriyle ilgilenmemiş bir parti, böyle hiçbir yere varamaz.” diye konuştu.

GEÇTİĞİMİZ YIL ALPAY HAKKINDA TERÖR SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

Alpay’ın 22 Mart’ta Zorlu PSM’de verdiği konser sırasında sahnede Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Berkin Elvan’ın fotoğrafları gösterildi. Bu sırada Alpay, “Sıradaki şarkım, devlet tarafından zalimce katledilen bu güzel insanlara gelsin” dedi. O gün konseri izleyen bir kişi, polis merkezine giderek Alpay’ın terör örgütü üyelerini övdüğü ve devleti aşağıladığı iddiasıyla sanatçıdan şikayetçi oldu. Seyircinin ihbarı sonrası, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

‘GEZİ DİRENİŞİNİ SAVUNMAK TERÖRSE BEN TERÖRİSTİM’ DEMİŞTİ

Alpay ise hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili “Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri tarafından katledilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla, Gezi direnişinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’a şarkı ithaf etmenin neyi terör? Ben şarkıyı ithaf ettiğimde salondakiler ayakta alkışladılar. Eğer Gezmiş ve arkadaşlarına, Berkin Elvan’a şarkı ithaf etmek, Gezi direnişini savunmak terörse ben teröristim. Bunu her yerde söylerim” ifadelerini kullanmıştı.