Yedi yaşındaki oğlunun ve yengesinin boğazını kesti

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2020 Perşembe 7:52 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe 7:52 pm

Adıyaman’da 7 yaşındaki oğlu Ali Delibaş ile yengesi iki çocuk annesi Sultan Cengiz’i boğazını keserek öldüren 27 yaşındaki Zeynep Delibaş’ın kan donduran ifadesi ortaya çıktı. Zeynep Delibaş, oğlunu acı çekmemesi için öldürdüğünü söyledi.

Kan donduran olay Adıyaman’ın merkez Yenisanayi Mahallesi 2858 Sokak’ta meydana geldi. İki çocuk annesi Sultan Cengiz (36) ve 7 yaşındaki oğlu Ali Delibaş ile beraber mutfakta bulunan ve bipolar bozukluğu olduğu öğrenilen 27 yaşındaki Zeynep Delibaş, mutfakta eline aldığı bıçakla önce yengesi Sultan Cengiz’i ve kendi oğlu Ali Delibaş’ın boğazını kesti.

Sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Sultan Cengiz ve Ali Delibaş yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ali Delibaş ve Sultan Cengiz’in cenazeleri sabah saatlerinde yakınları tarafından teslim alındı. Ali Delibaş’ın cenazesi Adıyaman Karapınar Mezarlığında, Sultan Cengiz ise merkeze bağlı Kayaönü Köyü Mezarlığında yakınları tarafından defnedildi.

Firar etmesinin ardından evinin yakınlarında bulunan Zeynep Delibaş gözaltına alındıktan sonra Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyette işlemleri tamamlanan Zeynep Delibaş, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Polikliniğine götürüldü. Burada ilk kontrolleri yapılan zanlı daha sonra Adli Tıp Birimine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

“Oğlum anne acısı çekiyordu”

Zeynep Delibaş, gazetecilerin “pişman mısınız” sorusuna, “Pişmanım. Oğlum Ali acı çekiyordu öldürdüm. Acı çekmemesi için yaptım. Anne acısı çekiyordu” cevabı verdi.

Kanlı şalvarıyla adliyeye sevk edildi

Bipolar bozukluğu olduğu öğrenilen Zeynep Delibaş’ın üzerinde bulunan kanlı şalvardaki bıçak izleri dikkatlerden kaçmadı. Oğlunun ve yengesinin kanının bulaşmış olduğu şalvar ile hastaneye getirilen Zeynep Delibaş, tamamlanan işlemlerinin ardından Adıyaman Adliyesine sevk edildi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.