Yedi kişilik aileyi zehirleyen balon balığı rota değiştirdi! İstanbul ve İzmir’e geliyor

Yayın tarihi: 7 Ocak 2024 Pazar 12:06 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2024 Pazar 12:06 pm

Hatay‘da 7 kişilik bir ailenin zehirlenmesine sebep olan balon balığının sıcaklıklar nedeniyle rotasını İzmir ve İstanbul’a çevirdiği öğrenildi.

Dünya’daki iklim krizi nedeniyle birçok canlı türü yok olmakla karşı karşıya kalırken diğerleri ise yaşama tutunmak için yeni arayışlar içerisinde. Mevsim sıcaklıklarının olağanüstü artması nedeniyle Kızıl Deniz’den Akdeniz’e gelen balın balığı bu sefer de rotasını İstanbul ve İzmir’e çevirdi.

İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Metin Karan, balon balıklarının zehirli olduğunu belirterek, iklim değişiklikleri nedeniyle bu balıkların Türkiye’ye göç ettiğini söyledi. Karan, balon balığının avlanma oranının düşük olduğunu, destek veya alım fiyatının artırılmasıyla bu oranın yükseltilebileceğini ifade etti. Balon balığı türlerinin tanıtılması ve bilinçsiz avlanmanın önlenmesi gerektiğini vurguladı.  Karan, Tarım Bakanlığı’nın balon balığı başına 5 lira verme uygulamasının yetersiz kaldığını ücretin yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Hatay’da geçtiğimiz hafta bir hafta balon balığı nedeniyle zehirlenmişti. Zehirlenen ailenin bir üyesinin ‘Aşırı lezzetliydi’ sözleri sosyal medyada gündem olmuştu.

Hatay’da balon balığı yiyen aile hastanelik oldu

Kaynak: TELE1