Yazın enerji veren yiyecekler

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2019 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2019 Çarşamba 12:00 pm

Bütün yiyeceklerin içinde enerji vardır ancak hepsi eşit derecede yaratılmadığından metabolizmaya faydası olacak ve sizi enerjik kılacak belli başlı gıdalar vardır.

Bütün yiyeceklerin içinde enerji vardır ancak hepsi eşit derecede yaratılmadığından metabolizmaya faydası olacak ve sizi enerjik kılacak belli başlı gıdalar vardır. B kompleks vitaminleri ve omega 3 yağ asitleri, mevcut olan en enerji veren gıdalar arasındadır. Listedeki yiyeceklerle, gün içinde ihtiyacınız olan enerjiyi karşılayabilirsiniz.

Kahve

Kafeinin en yaygın kullanıldığı kahve, enerji denilince ilk akla gelendir. Öğleden sonra içilmesi, uyku düzeninde sorun yaratacağı için önerilmese de gün içinde içeceğiniz bir fincan kahve size enerji verecek ve dikkatinizi toplamanızı sağlayacaktır.

Bitter çikolata

Eğer çikolatayı enerji almak için yiyorsanız, mümkün olan en yüksek kakao miktarlı çikolataları tercih etmelisiniz. Kakaonun içinde stresle savaşan, enerji veren ve dikkati toplayan besinler vardır.

Narenciye

Tam bir C Vitamini kaynağı olan bu meyveler, enerji arttırır ve dikkatinizi toplamanızı sağlar.

Su

Pek çok nedenden dolayı su içmenin yararı tartışılmaz. En başlıca nedenlerden birisi de enerji vermesidir. Eğer kendinizi halsiz hissediyorsanız, bunun nedeni vücudunuzun susuz kalması olabilir. Bu nedenle enerjik olmak için ilk yapmanız gereken, su içmektir.

Kepekli gevrek

B kompleks vitaminler ve kompleks karbonhidratlar sayesinde, kepekli gevrekler uzun süreli enerji kaynağıdır.

Somon balığı

Bu yağlı balık, omega 3 kaynağıdır ve kas ve diğer dokuların yapı taşlarını oluşturduğundan enerji verir.

Yumurta

B Vitamini ailesindeki esas besinlerden biri olan kaolin sayesinde, yumurta pek çok açıdan enerji verir. Metabolizmada kaolin mevcuttur ve merkezi sinir sisteminin çalışmasına yardım eder.

Fasulye

B Vitamini zengini fasulye, içeriğindeki protein ve kompleks karbonhidratlar sayesinde gün içinde sizi enerjik tutar.

Koyu yeşil sebzeler

Kara lahana, pazı, su teresi ve diğer koyu yeşil sebzeler, içeriğindeki folat, C Vitamini, K Vitamini, kalsiyum ve beta karoten ile beyni çalıştıran enerjinin yükselmesini sağlar.

Ceviz

En fazla omega 3 bulunan yemiş cevizdir ve mükemmel bir enerji kaynağıdır.