“Yazılımcı gençler” demişti! Üçüncü kişi Soylu’nun yeğeni çıktı

Yayın tarihi: 24 Nisan 2021 Cumartesi 7:16 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2021 Cumartesi 7:46 pm

2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtığı iddia edilen Thodex’in kurucusu Fatih Faruk Özer’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan fotoğrafında yer alan üçüncü kişinin Soylu’nun yeğeni Hasan Berk Işık olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet‘in aktardığına göre, Thodex’in sahibi Faruk Özer’in Soylu ile olan fotoğrafında üçüncü kişinin kız kardeşi Fatma Soylu Işık’ın oğlu Hasan Berk Işık olduğu ortaya çıktı. Faruk Özer’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan fotoğrafları ise tartışma yaratmıştı.

Soylu söz konusu fotoğraf üzerine sosyal medya hesabından açıklama yayımlamış ve “İlgili şahıs Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” demişti.

SS PLAKALI LÜKS ARAÇ

Hasan Berk Işık’ın oyuncak bir ‘Beyaz Toros’u kamera hilesi ile Camaro araca çevirdiği TikTok videosu paylaşıldı. Aracın plakasının SS olması da dikkat çekti.

BARIŞ ATAY VE SOYLU ARASINDA TARTIŞMA

Bu videoyu alıntılayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, “Oooooh, paralar buralara gidiyormuş ooooooh” diyerek Süleyman Soylu’yu etiketledi.

screenshot-174.png

Bunun üzerine Soylu, Barış Atay’ı etiketleyerek “Çirkin yüzün, dilin 21 yaşında ailesinden aldığı üniversite harçlığı hariç işi-geliri olmayan müzikle uğraşan gence dadandı Alçakça iftira ettiğin gibi arabası da yok sadece video çekiminde kullanmış başka gençlerin yapabileceği gibi. Sataşıyorsun sonra ağlıyorsun. Çukur” ifadelerini kullandı.

screenshot-173.png

“TEKRAR MI SALDIRTIRSIN?”

Soylu’nun açıklaması sonrası Barış Atay yanıt verdi ve “Yok bakan efendi. Muhatap sensin. Arabayı öğrenene kadar, odana girip fotoğraf çektirenleri öğrenseydin belki “tanımadığın” her suçluyla anınız olmazdı. Ayrıca, naparsın, tekrar mı saldırtırsın, hesap mı sorarsın? “Sormazsan namert olduğunu söylediğin” hesaba benzemesin!” ifadelerini kullandı.

BARIŞ ATAY: DAHA ÖNCEKİ OLAYIN İTİRAFI

ABC Gazetesi’ne konuşan Barış Atay, Süleyman Soylu’nun bu sözlerini “Daha önceki saldırının itirafı” olarak değerlendirdi. Barış Atay, “Bizim, onun boş tehditlerine karnımız tok. Bunu, daha çok bir önceki olaya dair bir itiraf olarak kabul etmek daha doğru olur. Demek ki kendisine “sataşıldığını” düşündüğünde saldırıya uğruyormuşuz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Soylu daha önce Barış Atay’ı hedef almış ve Barış Atay kısa süre sonra Kadıköy’de sokak ortasında saldırıya uğramıştı. Barış Atay’a saldıran şahıslar ise kısa süre sonra serbest bırakılmıştı.