Mahmutyazıcıoğlu cinayetinin ardından Drej Ali konuştu

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 12:19 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 7:10 pm

Ece Erken’in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde adı geçen Drej Ali lakaplı Ali Yasak, olayla ilgisi olmadığını söyledi. Drej Ali, “Polis beni aramıyor. Arıyorsa da adresim belli” dedi.

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile bağlantılı Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesi olayıyla ilgili hakkında arama kararı çıkartılan Drej Ali lakaplı Ali Yasak, Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu. Emniyetin yaptığı açıklamada cinayetin Drej Ali’nin yeğeni tarafından işlendiği ve cinayet sırasında Drej Ali’nin de restoranda olduğu belirtilmesine rağmen Drej Ali, “Polis beni aramıyor. Arıyorsa da adresim belli” dedi.

Sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun 65 bin liralık alacak meselesinden dolayı öldürülmesi olayının ardından katil zanlılarının, Drej Ali olarak bilinen Ali Yasak’ın yeğenleri Ali Yasak ve Kadir Yasak olduğu ve bu gerekçeyle arandıkları öğrenildi.

“HİÇBİR İRTİBATIM YOK”

Drej Ali konuya ilişkin Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada Mehmet Yasak ile 20 yıldır konuşmadığını söyledi. Drej Ali açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Avukat Şafak Bey’i öldürdüğü gerekçesiyle iki yeğenimin arandığı doğrudur. Kardeşim Mehmet Yasak’ın oğulları. Ancak ben Mehmet Yasak’la 20 yıldır konuşmuyorum. Aynı şekilde yeğenlerimi de son olarak 4 yıl önce annemin cenazesinde gördüm. Onlarla da hiçbir irtibatım yok.

“YEĞENİMİN ADININ ALİ OLMASI NEDENİYLE…”

Çocuklarımı evlendirdiğimde de kardeşimi de, yeğenlerimi de davet etmedim. Aynı şekilde o da kendi çocuklarını evlendirdiğinde beni ve çocuklarımı davet etmedi. Yani hiçbir ilgimiz, alakamız yok. Yeğenimin adının Ali olması nedeniyle, sanki olayı yapan benmişim gibi basında yer alıyorum.

“ADRESİM BELLİ”

Ben aranan birisi değilim. Şu anda da işyerimdeyim. Polis beni aramıyor. Arıyorsa da adresim belli. Şu anda da işyerimdeyim. Aranan yeğenlerimin de babası tarafından bulunup teslim olmalarını istediğini öğrendim. Doğrusu da polise gidip teslim olmalarıdır. Avukat Şafak Beyi de tanımazdım.”

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz sene ünlü sunucu Ece Erken ile evlenen avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı’nda saat 00.30 sıralarında silahla vuruldu. Saldırı sonrası kanlar içine kalan Mahmutyazıcıoğlu ağır yaralanırken, yanında bulunan şoförü ise yaralandı. Olay sonrası saldırıyı düzenleyenler kaçarken durum polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Mahmutyazıcıoğlu ile şoförüne ilk müdahaleyi yaparak yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırdı.

Beşiktaş eski yöneticisi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili 2 kişi yakalandı.

ÇAKICI’YI ZİYARET ETMİŞTİ

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın tahliyesinin ardından ilk ziyaretini teknede yapan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, “Meslek hayatımdaki ilk müvekkilim, amcam Alaattin Çakıcı, cezaevinden çıktıktan sonra covid nedeniyle geciken ziyaretimi teknesinde yaptım. Bundan sonra sağlık ve huzur senden eksik olmasın” paylaşımını yapmıştı. Ece Erken de Çakıcı ile pozunu paylaşmıştı.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na saldırı anı kamerada

Ece Erken sessizliğini bozdu