Yazar Azra Kohen’in Filistin yorumuna tepki yağdı! Everest Yayınları kitaplarını listeden çıkardı

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2024 Perşembe 1:17 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2024 Perşembe 3:55 pm

Fi, Çi, Pi isimli kitapların yazarı Azra Kohen’in sosyal medya hesabından Filistin’le ilgili bir takipçinin yorumuna verdiği cevap gündem oldu. Kohen’in “Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!” ifadeleri tepki topladı. Everest Yayınları, Kohen’i yazar listesinden çıkardı.

İsaril, abluka altına altında Gazze’de Filistinli sivillere yönelik çocuk-yetişkin ayrımı yapmadan yaptığı saldırılarına sekiz aydır devam ediyor. İsrail saldırılarında can kaybı 36 bini aşarken dünyanın dört bir yanından tepki yağıyor.

İsrail’in pazar gecesi Refah’ın batısında bulunan çadır kampa düzenlediği saldırıda çoğu kadın ve çocuk 45 Filistinliyi çadırlarında yakarak öldürmesinin ardından tepkiler büyüdü. Yazar Azra Kohen’in Filistin hakkında paylaşım yapmamasını eleştiren bir takipçinin yorumuna verdiği cevap gün oldu. Kohen’in cevabında Filistinlilere yönelik “Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!” ifadeleri büyük tepki topladı.

Kohen’in söz konusu ifadeleri şu şekilde:

“Filistin’le ilgili söyleyeceğim her şeyi zaten söyledim. Defalarca. Bir daha söyleyeyim: Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum! Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için… İnsan analiz kabiliyeti olan çekilen bir videonun koşullarını analiz edecek içerikte bir varlık olmalı. Olanı olduğu gibi görmenizi dilerim. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!”

TEPKİLER SONRASI AÇIKLAMA

Yorumun sosyal medyada gündem olması ve tepki toplamasının ardından Kohen videolu bir açıklama yaptı.

“Aylar önce paylaşmam için bana bir video gönderildi” diye Kohen, “Çocukları istismar eden bir grup var ve onlarla sosyal medya üzerinden büyük bir tartışmaya girdim. Çocukların istismar edildiği, kurban edildiği görüntüler vardı. Bugün sizlerin gördüğü cevapları yazdım. Kapışmanın arasından belirli parçaları alıp yayınlamışlar. Yalan üzerine yalan söyleniyor. İnsan başkasıyla ilgili bu kadar yalan söylerken kendisinden utanır. Bir kere benim ata soyadım Sarızeybek. Ben müslüman bir ailede doğmuş, büyümüşüm. Anne olduğum için bütün dünyadaki çocuklara dil, din, ırk ayrım etmeden zaten inanılmaz yüce duygular besleyen ve bu duygulardan dolayı da çok ciddi yürek sancısı çeken biriyim. Verdiğim tepki video çekebilmek için çocukların istismar edilmesine yol açanlara verdiğim tepkidir. Sayıları çok fazla. Çünkü sosyal medyada biz paylaşalım diye öldürülmüş olan çocuklar var. Bizler paylaşalım diye öldürülen çocuklar var. Ben Filistinli annelere tek bir kelime bile etmedim. Çocukların kurban edilerek video çekilmesine meydan verenlere tepki verdim. İsrail’in öldürdüğü masum insanlar özellikle de çocuklar yüzünden İsrail devletini affedilemez buluyorum. Başka türlüsü mümkün değil. Konuyla ilgili yaptığım yorumları çocuğunu yayınlamıyorlar çünkü bunun için hazırlanmışlar. Videolarda çocukların kurban edilerek görüntü çekilmesi ortaya çıkmasın diye bu yorumları o zaman değil yeni yayınlıyorlar. Çocukların öldürüldüğü gerçek. Bazıları İsrail tarafından bazıları da o videoları çeken kişiler tarafından. Bombaların ve ölümlerin durdurulması için dua ediyorum. Son atılan bombayı ben de kınıyorum. Ortada bir tane video var ve ben o video üzerinden onlarca yorum yaptım. Aralarında cımbızlanmış” dedi.

EVEREST YAYINLARI YAZAR LİSTESİNDEN ÇIKARDI

Kohen’in kitaplarını basan Everest Yayınları söz konusu olay hakkında açıklama yaptı. Everest Yayınları, Kohen’i yazar listesinden çıkararak, kitaplarını internet sitesinden kaldırdı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan yayınevi “Filistin halkına uygulanan soykırımı lanetliyoruz. En zalim silahlarla, başta çocuklara ve kadınlara olmak üzere, tüm Filistin halkına uygulanan bu durum insanlık suçudur. Bütün yazarlarımızın da, en ufak bir ama, fakat olmaksızın bizimle aynı görüşte olduğuna inanıyoruz. Bu konuda, bu büyük insanlık suçunu meşrulaştıran ya da öven hiç kimsenin yayın grubumuz bünyesinde yer alamayacağını kamuoyunun bilmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

1 Mayıs’ta Filistin eylemleri gerekçesiyle tutuklanmışlardı! 5 kişi serbest

Kaynak: HABER MERKEZİ