Yaz geldi kene kabusu yeniden ortaya çıktı

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 7:43 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 7:43 pm

Havaların ısınması, piknik sezonunun gelmesiyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nde vaka sayısı arttı. Sivas’ta kene ısırığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Uzmanlar, artan vaka sayısı sonrası halka önemli uyarılarda bulundu.

Sivas’ın Divriği ilçesi Eğrisu köyünde hayvancılıkla uğraşan Kemal Kaymak 24 Mayıs tarihinde yüksek ateş şikâyeti ile Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Kaymak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yakınları tarafından teslim alınan Kaymak’ın cenazesi, Eğrisu köyünde toprağa verildi.

Keneyi kendi çıkardı, hastanede öldü

İLDE ÖLÜ SAYISI 3’E ÇIKTI

Kaymak’la birlikte KKKA hastalığından hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

ERZİNCAN’DA DA VAKALAR ARTTI

Erzincan’da yaz mevsimi ile birlikte kene ısırması ile ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşanıyor.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili, bu artışın ağustos-eylül ayına kadar devam edeceğini söyledi.

Uzmanlar; ateş, halsizlik, eklem ağrıları gibi bulguları olan kişilerin araziye çıkıp çıkmadığının yanı sıra çiftçilik yapıp yapmadığını sorguluyor.

Erzincan’da mayıs ayı itibariyle vakalar görülmeye başlarken 8 kişiye KKKA tanısı koyuldu. Bu kişilerden 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.