“Yayın ihalesi iki yıl daha Digitürk’te”

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 11:01 am - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 11:01 am

Spor Toto Süper Lig‘in sona ermesine sayılı günler kalmasına rağmen yayın ihalesinin kazananı hala belli olmadı. Milliyet gazetesi yazarı Şansal Büyüka, yayın ihalesinin Digitürk’ün alacağını belirterek, “Kulüpler yanlışı kendinde arasın” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig maçları için açtığı yayın ihalesinde en yüksek teklifi veren Digiturk’un imza atmadığını açıkladıktan sonra imza sırasının en yüksek teklifi veren Saran Group ve TRT’ye geçtiğini bildirdi. Saran Group Süper Lig, TRT’de TFF 1. Lig maçları için gerekli imzaları verdiklerine açıklamasına rağmen TFF’den resmi bir açıklama gelmedi. Milliyet gazetesi yazarı Şansal Büyüka ise yayın ihalesinin iki yıl daha Digiturk’te kalacağını iddia ederek, “Karar bugün-yarın açıklanır. Ancak bir önceki dönemde 350 milyon dolar olan yayın bedeli, bu defa yaklaşık 150 milyon dolar civarında olacak” dedi.

Büyüka, yazısında şu ifadelere yer verdi:

”Yılan hikayesine dönen yayın ihalesi, iki yıl daha Digitürk’te kaldı. Karar bugün-yarın açıklanır. Ancak bir önceki dönemde 350 milyon dolar olan yayın bedeli, bu defa yaklaşık 150 milyon dolar civarında olacak. Gelirde büyük düşüş var. Bu konuda kimse Digitürk’ü suçlamasın, kulüpler yanlışı kendinde arasın.”

SARAN GROUP’UN TAVRI MERAK EDİLİYOR

Öte yandan İhaleye en yüksek teklifi vererek, ”yayın hakları” konusunda hak sahibi olan Saran Group’un, yayın ihalesinin Digiturk’e verilmesi halinde izleyeceği politika ise merakla bekleniyor.

 

Altay, Süper Lig’de kalma umutlarını mucizeye bıraktı