Yavuz Selim Demirağ: Sinan Ateş’i vuran tetikçi özel şarjör kullandı

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2024 Salı 6:01 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2024 Salı 6:01 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Ankara’da suikastla öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in vurulma anı ortaya çıktı. Görüntüler gündemdeki yerini korumaya devam ederken, TELE1’de konuşan gazeteci Demirağ, “Çok profesyonel bir tetikçi. Glock marka bir suikast tabancası var. Bu Glock marka tabancanın şarjörü orijinalinde 15+1 alır, 16 mermidir. Ama özel bir şarjör, 35 fişek alan bir şarjör” dedi.

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, TELE1’de ekranlara gelen Gün Ortası programına konuk oldu.

Ülkü Çoban’ın “Cinayet anlarının görüntüleri ortaya çıktı. Zaten daha önce de o söz konusu olan Audi araç hatta fazlasıyla detaylar ortaya çıkmıştı. Sinan Ateş cinayetine dair ortaya çıkan yeni gelişmeler davanın seyrini değiştirebilir mi?” sorusuna yanıt veren Demirağ, şunları söyledi:

“Değiştirebilir. Buradaki görüntüler sadece bir açıdan. Ama o bölgede yüzlerce kamera vardı ve daha net görüntüler de var. Fakat iddianame aklamaname gibi olduğu için burada görüntülerde de çok netlik yok. Oysa bu dosyada, bu soruşturma esnasında farklı açıdan görüntüler de var. Biz bugüne kadar bunları soruşturmanın gizliliği olayından dolayı yayınlayamadık, konuşamadık, yazamadık ama hepsini biliyoruz. Burada tetikçinin tabii detay belli olmuyor, tetikçi çok profesyonel bir tetikçi. Glock marka bir suikast tabancası var. Bu Glock marka tabancanın şarjörü orijinalinde 15+1 alır, 16 mermidir. Ama özel bir şarjör, 35 fişek alan bir şarjör. Ve tetikçi dersine iyi çalışmış. Daha önceden de zaten Ankara’da bir çiftlikte 2 gün boyunca atış da yapmış.”

Kaynak: HABER MERKEZİ