Yavuz Oğhan: Cumhurbaşkanı olsan da böyle bir cümle edemezsin

Yayın tarihi: 23 Haziran 2021 Çarşamba 12:26 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 3:01 pm

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde’nin bugünkü konuğu, Gazete Pencere Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Oğhan oldu. Oğhan, MHP lideri Bahçeli’nin, Deniz Poyraz için ‘milis işbirlikçi’ demesini değerlendirdi.

Oğhan, suçlara sessiz kalmanın hukuku ortadan kaldırdığını ifade ederek yaşanan bu problemlerin Türkiye’yi tehlikenin içine sokacağını belirtti.
Oğhan sözlerine şöyle devam etti:

“İktidar partisi birçok konuda başarısızlık yaşıyor. Kendi içlerinde bile sorulara cevap veremeyecek bir yapıya büründüler. Olayların düzeleceğine ilişkin bile halka umut verecek durumları kalmadı. Bu şartlar altında kullanışlı alan olarak vatan, millet, bayrak ve ezan kaldı. Türkiye’de bayrağın ineceğine ilişkin bir kaygı mı var? Ama iktidara baktığında savaşa gidiyoruz gibi bir halimiz var” diyerek HDP’nin kapatılmasının da seçmende bir etki yaratmayacağını belirtti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müzik kısıtlaması açıklamasını da değerlendiren Oğhan şunları söyledi:

“Türkiye’de ne olursanız olun, böyle bir cümle edilmez. Yasağı bir kişi koyamaz. İçişleri Bakanlığı genelgesini merakla bekliyorum. Yasaklar tamamen kalktığında da hangi kanuna göre bu yasağı koyacaklar? Bu adamlara izin verilirken desibele bile bakılıyor” dedi.