Yavuz Ağıralioğlu görevden alınmasının ardınan Akşener ile ne görüştü?

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 12:56 am - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 12:56 am

İYİ Parti’de Başkanlık Divanı’ndaki görevinden ve parti sözcülüğünden alınan Yavuz Ağıralioğlu, “Ben bundan sonra da makam ve mevkilerden değil kalbimden güç alırım. Ben sorumluluğumu partimin adına taşırım. Sayın Genel Başkanımla görüşeceğim” açıklamasını yapmıştı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, TELE 1 canlı yayınında Akşener ile Ağıralioğlu’nun görüştüğünü söyledi.

İYİ Parti’deki Yavuz Ağıralioğlu’nun Akşener’in A takımında çıkarılmasına ilişkin tartışmalar devam ederken; Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, TELE 1 ekranlarında Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugünkü açıklaması sonrası Akşener’in Ağıralioğlu ile görüştüğünü söyleyen Akalın, sürecin bittiğini söyledi. Akalın şu ifadeleri kullandı:

”Sürecin bir iktidar hazırlığı olarak tanzim edilmesi çok eksik bırakır meseleyi. Ağıralioğlu İYİ Parti’nin çok önemli bir değeri. Bizim aramızdaki hukuk da bu yol arkadaşlığı hukukudur. Bu hukukun sorumluluğu gereği bugün Ağıralioğlu iyi bir açıklama yaptı.

Sayın Genel Başkanımız da açıklamanın ardından arkadaşımızı Genel Merkezi’mize çağırdı, görüşme yaptılar. Süreç bizim açımızdan çözüldü, bitti. Yavuz Bey’in farklı düşüncelerini dile getirmelerini ayrı değerlendirebiliriz. Bu tür farklı düşünceler, kalbi ittifakı oluşturmanın önemli bir adımıdır. ”

 

İstifa iddialarına Yavuz Ağıralioğlu’ndan yanıt