Yavaş’tan ‘İYİ Parti’ yanıtı: Seçime kadar köprünün altından çok sular akar

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 10:54 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 12:18 am

İYİ Parti’nin yerel seçim kararını değerlendiren ABB Başkanı Mansur Yavaş “Seçime ayrı katılmak her partinin hakkıdır” dedi.

İYİ Parti, 2024 yerel seçimlerinde 81 ilde ve her ilçede kendi adaylarını çıkarma kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’tan İYİ Parti’nin kararına ilişkin yeni açıklama geldi.Gazeteci Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Yavaş, karar için “Hayırlı olsun. Seçime ayrı katılmak her partinin hakkıdır” yorumunu yaptı.

Siyasette 24 saatin çok önemli olduğunu hatırlatan Yavaş “O döneme kadar köprünün altından çok sular akar. Kararlar değişir mi değişmez mi göreceğiz. Biz adayız. Vatandaşımızın sağduyusuna güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti 81 ilde kendi adayını çıkarma kararı aldı

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin kritik GİK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Zorlu, GİK’te alınan karar uyarınca; İYİ Parti’nin 81 ilde kendi adaylarını göstereceğini açıkladı.

Zorlu, 31 Mart 2024’te yapılacak seçimlerde, bütün seçim çevrelerinde İYİ Parti’nin kendi adaylarını belirleyeceğini söyledi: “81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının, her seçim çehresinde halkla görüşülerek aday adaylarımızın tespit edilmesine karar verildi ve parti başkanlık divanımız bu süreçte yetkilendirildi. Bu kararın yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediğimiz siyasete hayırlı olmasını diliyorum.”