Yavaş’tan İmamoğlu’na destek: Sonuna kadar yanındayız

Yayın tarihi: 26 Eylül 2024 Perşembe 12:44 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2024 Perşembe 1:02 pm

Haber: tele1.com.tr

ABB Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı ‘Ahmak Davası’na ilişkin ”Bir an evvel bu kararın beraat olarak verilmesinin tarafındayım. Sonuna kadar İmamoğlu’nun arkasındayız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Caddesi’ndeki 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi’nin açılışına katıldı. Burada gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hakkındaki ‘Ahmak’ davasının yargılama sürecine ilişkin konuştu.

“SONUNA KADAR YANINDAYIZ”

Yavaş ”Bu siyasi kumpasa yargı sopası gösterilerek siyaseti dizayn etme çabalarına karşıyız. Bu konuda Ekrem Bey’in sonuna kadar yanında olacağımızı çeşitli açıklamalarımızı belirttik aynı açıklamaları da devam ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na açılan davalarda siyasi davadır Sayın İmamoğlu’na açılan dava da siyasi davadır. Ben hukukçuyum hangi kelime suç olup hangi kelimelerin suç olmadığı Yargıtay kararlarında açıkça bellidir. Kaldı ki biz bu konularda yapılan hakaretleri savcılığa verdiğimiz zaman ifade hürriyeti bağlamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları doğrultusunda tamamına takipsizlik kararı veriliyor. Bu davanın açılması bile yanlıştır. Umuyorum yanlış bir karar verilmez ve inşallah Sayın İmamoğlu’nun olmadığı herhangi bir şekilde başka kasıtla konuşmadığı konusunda mahkeme karar verir ve ülke gerçek gündeme döner. Bizlerin tek bir sorumluluğu var sadece ve sadece daha iyi bir hizmeti Türkiye’ye nasıl sunarız. Bir an evvel bu kararın beraat olarak verilmesinin tarafındayım. Sonuna kadar İmamoğlu’nun arkasındayız. Biz kesinlikle beraat kararı çıkacağına inanıyoruz” dedi.

‘İstifa’ ve ‘Cumhurbaşkanı adaylığı’ iddiaları sonrası Mansur Yavaş açtı ağzını yumdu gözünü

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili ”Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. Muhalefet tüm gücüyle sıkıntıların çözümü konusunda çalışmalı. Bunun haricinde konuşulanlar boş laftır” sözlerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu: Parti içindeki mevzuları konuşturan Atatürk’e ihanet eder!

Kaynak: HABER MERKEZİ