Yavaş’tan AKP adayı Altınok’un vaadine: Cumhurbaşkanını eleştiriyor zor durumda

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 6:48 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 6:52 pm

Mansur Yavaş, emeklilere 5 bin lira vereceğini açıklayan Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok’a “Cumhurbaşkanını eleştiriyor, bu anlam çıkıyor. Gerçekten zor durumdalar” diye yanıt verdi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala adayların seçim vaatleri belli olmaya başladı. Özellikle AKP’li adayların ekonomik krize yönelik vaatlerinin olması krizin iktidar tarafından da kabul edildiğini işaret ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Şubat’ta altıncısını gerçekleştirdiği günümüz ekonomik şartlarında 10 bin lira ile geçinmeye çalışan 27 bin 569 emekliye yaptığı 1000 liralık nakit desteğine AKP’nin adayından karşı hamle geldi. Altınok, emeklinin geçim derdi çektiğinin farkında olduğunu kabullendiği hamlesiyle ve sandığı kaybetme ihtimaline karşı emekliye 5 bin liralık destek vereceğini açıkladı.

‘CUMHURBAŞKANINI ELEŞTİRİYOR…’

Altınok’un emeklilere 5 bin TL vereceği destek bütçesini değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şunları dedi:

“Cumhurbaşkanını eleştiriyor, bu anlam çıkıyor. Gerçekten zor durumdalar. Belediye olarak felsefemiz sadece emekliler değil. Darda olan kim varsa yanında olmak hedefimiz var. Tabii ‘Biz de şu kadar vereceğiz’ diyen kişi, belediye başkanlığı yapmamış birisi. Belki dersiniz ki vaat ediyor. Belediye Başkanı ama bütçesinin çok küçük kısmını Keçiören Belediyesi’nde sosyal yardımlara ayırmış. 10 milyon civarında bir bütçe ayrılmasına rağmen bu bütçenin de tamamını kullanmayıp yüzde 30’unu kullanmış. Halbuki Keçiören’de biz 50 bine yakın insana destek oluyoruz. İşte bu bir belediye başkanının kente bakış açısı.”

AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne iki yeni transfer daha

Kaynak: TELE1