Mansur Yavaş’ın avukatı Yücetürk ‘sahte senet’ iddialarının ayrıntısını TELE 1’e değerlendirdi: Bu büyük bir kandırmaca…

Yayın tarihi: 12 Mart 2019 Salı 9:42 pm - Güncelleme: 12 Mart 2019 Salı 10:05 pm

TELE 1 Ankara temsilcisi İsmail Dükel’in sunduğu Kulis programına konuk olan Mansur Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk,  ‘sahte senet’ iddiası ile ilgili ayrıntıları TELE 1’de değerlendirdi.

CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Mansur Yavaş’la ilgili ‘sahte senet’ iddialarının tamamen kendisini karartmak üzere yapılan bir komplo girişimi olduğunu belirten avukat Yücetürk, daha öncede benzer girişimleri MHP’ye yakın medya tarafından yapıldığı ama hedeflerinin boşa çıkarıldığını söyledi.

Avukat Bülent Yücetürk iddiaları şöyle değerlendirdi:

“Bu büyük bir kandırmaca. Bu iddialar yeni değil, daha öncede Mansur Yavaş’ın adaylığı gündeme geldiğinde, MHP’ye yakın Türk Gün gazetesinde benzer şeyler yayınlandı. Biz bununla ilgili de şikayetçi olduk ve bunun sonucu kendilerine dava açıldı. Mansur beyin avukatlığı sırasında yargıtay aşamasındaki davasıyla ilgili Mansur bey bu davayı aldığında, miktarı çok büyük bir dava şeker fabrikası ile ilgili davanın masraflarının kendisi tarafından karşılanması isteniyor şikayet eden Necmettin Keskin tarafından. Bu şahıs Mansur beye teminat seneti veriyor, dava olumlu sonuçlandıktan sonra Mansur Bey dava tutarını istiyor şahıs ödemeyince de  Ankara İcra Mahkemesi Keskin’i cezalandırıyor.

“ÜÇ AYRI SUÇTAN CEZALI”

Keskin, Mansur beyin odasına gelip burada kendisine ait olduğu anlaşılamayacak bir imza atıyor ve bu imzanın kendine ait olmadığı ortaya çıkıyor. Daha sonra bu şahsa üç ayrı suçtan ceza veriliyor.  Aynı senetle ilgili kendine kamu davası açılıyor, bu davanın sonucunda Necmettin Keskin sahte senet düzenlemekten ve Mansur beyin odasında gizli kamera ile çekim yapmasından dolayı özel hayatın gizliliğinden ceza alıyor. Ve bu görüntülerle Mansur yavaşı tehdit etmeye kalkıyor. Burada AKP’nin yaratmaya çalıştığı bir algı yönetimi var. Kaybedeceklerini anlayınca karalama çalışmasına girdiler. Burada bir algı yaratılmaya çalışıyor Ankara’da kaybedeceklerini anladıkları için bunu yapıyorlar.

“ŞAHSIN KENDİSİ BOL SABIKALI”

Necmettin Keskin tartışmalı bir profil, daha önce şizofren olduğu için TSK’dan ihraç edilmiş, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ama fakülteye sahte ÖSYM belgesiyle giriyor, avukatlık ehliyeti elinden alınıyor. Necmettin Keskin de Mansur Yavaş’a borcu olduğunu zaten inkar etmiyor. Mansur bey bu sebeple şirkete takip koymadı, şahsa takip koydu. Mansur Yavaş için kesinleşmiş bir ceza kararı yok. Şikayetçi şahıs ise bol sabıkalı ve raporlu. Mansur Yavaş’ın seçimleri önde götürmesiyle ilgili olarak, yine problemli bir sanık bulup sabıkası kabarık bir gizli sanık bularak karalama kampanyası başlattılar. Daha öncede benzer bir şey yapmışlardı. Ömer Çelik bu açıklamayı yaparken bu bilgilerin hepsine sahip, avukatlık ruhsatının nasıl iptal edildiğini sağlık sorunlarını kesin görmüşlerdir. Bunu bilerek çarpıttılar”