‘Dikkat! 2-3 haftaya piyasalar karışabilir’

Yayın tarihi: 2 Eylül 2019 Pazartesi 11:14 am - Güncelleme: 2 Eylül 2019 Pazartesi 12:28 pm

Ekonomide, bir süredir siyasi ve bölgesel kriz faktörleri ile birlikte dengesiz bir süreç yaşanıyor. Ekonomist Evren Devrim Zelyut  “2-3 haftaya piyasalar karışabilir” uyarısında bulundu.

Özellikle dolarda yukarı yönlü hareketler gözlemlenirken doğal gaza gelen fahiş zamlar da piyasalarda sıcak günlere işaret ediyor.

Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, “Dikkat! 2-3 haftaya piyasalar karışabilir” uyarısı yapıyor.

“Türkiye için jeopolitik riskler yeniden yükseliyor, dövizi hareketlendirecek riskler var” diyen Zelyut, zam fırtınasının geleceğini aylar önce söylediğini hatırlatıyor.

Dolardaki hareketlilikten sonra piyasalarda son durum

“Bütçe açığının kapanması için yaşamımızda ne kullanıyorsak hepsine zam gelmeye devam edecek” diyen Zelyut, bölgedeki “güvenli bölge” çıkmazı ve İdlib meselesinin de ekonomiye etkileri olacağını kaydediyor.

Zelyut, “Amerika ile üç hafta sonra yapılacak görüşmelere uzlaşma nazarıyla bakmak zor. ABD, İran ve Türkiye’ye kafayı takmış durumda. Böyle bir durumda ya Türkiye Eyvallah diyecek ya da sorunla yüzleşecek. ABD ile anlaşmadan yapılacak bir operasyonun piyasaları karıştıracağını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek” görüşünü dile getiriyor.

Zelyut’a göre olası bir operasyon, başta döviz olmak üzere önümüzdeki günlerde ekonomiyi etkileyecek…