Yaşlı kadının servisten atıldığı markete ceza

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 1:42 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 1:42 pm

Ankara’da yaşlı bir kadının 50 TL’nin altında alışveriş yaptığı için servis aracından indirildiği olayda markete para cezası kesildi.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki İlkyerleşim Mahallesi Batıkent Bulvarı’ndaki marketten alışveriş yapan kadın, marketin servis minibüsüne bindi. Servis şoförü, kontrol ettiği alışveriş fişi 50 TL’nin altında olan kadına araçtan inmesi gerektiğini söyledi.

Bu sırada araçta bulunan diğer müşteriler ise tepki gösterdi. Kadının elinde poşetlerle araçtan inerek uzaklaştı. Kadının servisten indirilmesine ilişkin cep telefonu ile çekilen görüntü sosyal medyada tepki çekti.

80 yaşında kadın 50 liralık fişi yok diye servisten indirildi

PARA CEZASI KESİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, “Konuyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığımız yasal işlemleri derhal uygulayacak ve sürecin sıkı takipçisi olacaktır” açıklamasını yapmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de olayla ilgili inceleme başlattı. Market hakkında para cezası uygulanırken, söz konusu yerdeki servislerin çalışma düzeni de sıkı takibe alındı. Uygulanan ceza miktarı ise açıklanmadı.

Öte yandan aynı marketten alışveriş yapan birçok kişinin aynı durumla karşılaştığı belirtilmişti.

Yaşlı kadının market aracından indirilme olayı ilk değilmiş