Yaşlı hastaya ambulans verilmedi, sokaklarda sedyeyle çekerek eve götürdüler

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 12:35 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 11:28 am

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

İzmir Selçuk’ta Tolga Mert isimli vatandaşın teyzesi rahatsızlanınca Selçuk Hastanesi’ne acile kaldırıldı. Sakinleştirici iğne vurulup evine gönderilen hasta için ambulans bulunamadı. Talihsiz hasta Selçuk sokaklarında eve kadar sedyeyle çekilerek götürüldü. Hastanın yakınları Sağlık sistemine isyan etti.

İzmir’de tarihçi Tolga Mert’in teyzesi geçtiğimiz gün rahatsızlanarak Selçuk Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanedeki işlemlerin ardından eve götürülmesi istenen hasta için ambulans tahsis edilemedi. Hastanın belinden de sakatlığı olduğu için arabaya binemeyeceğinin söylenmesine rağmen ambulans tahsis edilmedi.  Ambulans bulunması için hastane personelinin dahi yoğun çaba sarf ettiği hasta Selçuk sokaklarında sedyeyle eve kadar çekilerek götürülmek zorunda kaldı.

TELE1 ekibi görüntüledi: AKP’nin övündüğü sağlık sistemi banklarda

Teyzesinin başına gelenlerden sonra açıklama yapan tarihçi Tolga Mert ” Övündükleri lanet hastaneler. Bu gece aşırı kilolu teyzemizi rahatsızlığı nedeniyle hastaneye götürdük. Sadece sakinleştirici iğne vurup evinize gidin dediler! İkinci kattan zor bela indirdiğimiz teyzemizi ambulans tekrardan eve götüremeyiz dedi!

Hiçbir şekilde arabaya bindiremediğimiz ve belinden sakat olan teyzemizi lanet olsun deyip sedye ile eve getirdik. Selçuk sokaklarında sedye ile taşıma yaptık. Övündüğünüz sağlık sisteminiz yerin dibine batsın! Koca koca binaların içinde muhtaç olun bu durumlara. Hastane personeli kişisel çabası ile de ambulans ile eve getirilmesine çare olamadı. Selçuk Hastanesi personeline kişisel çabaları için teşekkürler. Sağlık sisteminize binlerce lanet olsun…” ifadelerini kullandı.