‘Yaşamaz’ denilen buzağı büyüdü, annesine kavuştu

Yayın tarihi: 9 Şubat 2021 Salı 2:19 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 2:19 pm

Van’da hayvancılık yapan Nezahat Nadiroğlu, erken doğan ve veterinerlerin ‘yaşamaz’ dediği buzağının hayatta kalabilmesi için evinde gözü gibi baktı. ‘Güneş’ adı verilen buzağı, iyileşmesinin ardından annesiyle buluştu.

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan ve bir yıldır hayvancılıkla uğraşan 5 çocuk annesi Nezahat Nadiroğlu’na ait inek erken doğum yaptı. Erken doğduğu için gelişimini tamamlayamayan buzağı için Nadiroğlu ailesi seferber oldu.

Buzağıyı evine alan Nadiroğlu, ‘Güneş’ adını verdiği buzağıyı çocuğunun beşiğine alıp, altını bezleyip, biberonla beslemeye başladı. Buzağının beslenmesini özenle yapan Nadiroğlu, düzenli olarak da banyosunu yaptırdı.

Evin maskotu haline gelen buzağıyı kucaklarından indirmeyen ve çocuğu gibi seven Nadiroğlu, 2 hafta gözü gibi baktığı buzağıyı, 15 gün sonra annesinin bulunduğu ahıra götürdü. Buzağı annesini gördüğü gibi yanına koştu. İnek, buzağıyı yalamaya başladı. Buzağı ise annesini emmeye başladı.

Annesiyle buzağının buluşma anının çok duygusal olduğunu söyleyen Nadiroğlu, şöyle konuştu:

“Bu yavru 30 gün erken doğdu. İlk doğduğu zaman özel bir veterinere götürdük. Erken doğum gerçekleştiği için prematüre olduğunu ve akciğeri gelişmediği için yaşama şansının çok az olduğunu söylediler. Ben de onu eve aldım. Geceleri buzağı üşümesin diye sobayı yakıyorum. Gece uyanınca altını bezleyip, süt içiriyorum. İki haftadır bizimle evde yaşadı. Aradan 15 gün geçti ve Güneş sağlığına kavuştu. Bugün buzağıyı annesiyle buluşturmak için ahıra getirdim. Annesini gördüğü gibi koşup hemen boynuna sürtünmeye başladı. Buzağının annesi ise yavrusunu özlemle yalamaya başladı. Bir süre sonra buzağı annesini emerken, annesi de onu yalamaya devam etti. İnanın anneyle buzağının buluşma anı inanılmaz duyguluydu”