Yaşam savaşı veren işçinin imzasını taklit edip işten çıkardılar!

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 10:28 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2020 Perşembe 2:11 am

67 yaşındaki Tefaş A.Ş. işçisi Turgut Yavuzyılmaz koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Yavuzyılmaz’ın koronavirüs tedavisi devam ettiği sırada, hazırlanan sahte istifa belgesi ile işten çıkarıldığı iddia edildi.

Tefaş A.Ş.’de finans müdürü olarak çalışan Turgut Yavuzyılmaz, 1 Ekim’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Fabrikada gerekli önlemler alınmadığı için koronavirüse yakalandığı iddia edilen Yavuzyılmaz hakkında bir skandal daha ortaya çıktı. Söz konusu fabrikanın, Yavuzyılmaz’ın yaşam savaşı verdiği günlerde imzasını taklit ederek istifa dilekçesi hazırladığı iddia edildi.

“SEHVEN BİR HATA”

Sözcü’den Hayati Arıgan’ın haberine göre Yavuzyılmaz’ın kızı Elçin Yakupoğlu babasını toprağa verdikten sonra cep telefonunu açtığında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelen mesajda babasının ölümünden 1 gün önce istifasına yönelik işlemlerin başlatıldığını gördü. Babasının yoğun bakımda entübe halde iken istifa ettiğine dair gelen mesaj üzerine şoke olan Yakupoğlu, ulaştığı fabrika yetkililerinin kendisine ‘Sehven bir hata’ yapıldığını söylediğini belirtti.

Şirketin, babası ölüm döşeğinde iken imzasını taklit ederek istifa dilekçesini SGK’ya verdiğini ileri süren Yakupoğlu, avukatı Hazal Seda Özdemir aracılığıyla ‘Taksirle ölüme sebebiyet vermek’ ve ‘Özel belgede sahtecilik’ suçlarından şikayetçi oldu.

Şikayet dilekçesinde şirket ve yetkililerinin entübe halde yaşam mücadelesi veren 54 yıllık çalışanları için adeta “nasılsa ölecek” düşüncesiyle, sırf işçilik alacaklarını ödememek için böylesi bir yol seçtiği ileri sürüldü. Yavuzyılmaz’ın imzasının taklit etmek suretiyle istifa belgesi düzenleyerek ‘Özel belgede sahtecilik suçu’nun işlendiği belirtildi.

5 GÜNDE 39 VAKA

İstanbul Cumhuriyet savcılığına yapılan suç duyurusunda şirket temsilcileri Ayhan, Aytuğ, Celal ve Lütfü K., hakkında şu iddialarda bulunuldu:

Söz konusu şirkette 13 yaşından itibaren çalışan Turgut Yavuzyılmaz, Covid-19 salgınının hızla artış göstermeye devam ettiği Eylül ayında, şirketin Topkapı’daki fabrikasında bir çalışanın pozitif çıkması üzerine şirket sahiplerini; filyasyon ekiplerini çağırılması ve tarama yapılması konusunda uyardı. İddiaya göre şirket yetkilileri, üretime ara vermedi ve çalışanlara test de yaptırmadı. Fabrikada vaka sayısı beş günde 39’a çıktı.