Yasal olmayan şekilde atadığı belletmen 7 çocuğu istismar etti, cezası maaş kesintisi oldu

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 1:14 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 1:15 pm

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’ndaki belletmen H.A., yedi erkek çocuğuna istismar ve cinsel tacizde bulundu. Resmi olarak Diyanet’in çalışanı olmayan H.A.’yı yalnızca hafızlık eğitimi olmasına rağmen kuran kursuna atayan yurt yöneticisi N.K.’ye, “görev mahallindeki usul ve esasları yerine getirmediği” için sekizde bir oranında aylıktan kesme cezası verildi.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın haberine göre Erzurum’da Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda yurt yöneticisi  N.K., inisiyatif alarak Diyanet personeli olmamasına rağmen H.A.’yı belletmen olarak atadı. 21 yaşındaki H.A. isimli belletmen yurtta 7 çocuğa cinsel istismarda bulundu. Olayın ortaya çıkmasının ardından yurt müdürü N.K. hakkında “görev mahallindeki usul ve esasları yerine getirmediği” için maaş kesintisi uygulandı.

Saymaz yazısında, “Diyanet’in idari soruşturmasında ifadesi alınan N.K., belletmeni kursta öğrenci olarak tanıdığını belirterek, ‘Efendiliği ve başarısıyla takdir kazanmıştır’ diyor. H.K.’nin belletmen olmak istediğini, lise mezunu olmadığı için belgeleri alamadığını kaydediyor. İki çocuğun tecavüze uğramasına, beşinin istismar edilmesine ve hepsinin de sopadan geçirilmesine mahal vermenin bedeli şuymuş: Maaşın sekizde biri!” ifadelerini kullandı.

 

14 yaşındaki çocuğun istismarını anne ortaya çıkardı