Yasak dinlemediler inşaata devam ettiler! Ruhsatsız beton santrali ikinci kez mühürlendi

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 8:59 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 9:12 pm

Küçükçekmece’de ruhsatsız olarak 4 aydır faaliyet gösteren beton santrali mühürlenmesine rağmen firma çalışmalara devam etti. Santral bugün ikinci kez mühürlenirken, santral yöneticisi iki kişi de gözaltına alındı.

Küçükçekmece İnönü Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi’nde yaklaşık 2 sene önce kurulan beton santrali  4 ay önce faaliyete geçti. Mahalle sakinleri beton santralinden dolayı şikayetçi olunca santralin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Beton santrali ruhsatsız faaliyetinden dolayı mühürlendi ancak yapılan mühürleme işlemi sonrasında beton santrali faaliyetine devam etti. Yine mahallelinin şikayeti sonrası santral bugün ikinci kez mühürlenirken, santral yöneticisi iki kişi de gözaltına alındı.

“ATIK KOKUSU İLE YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Site sakini Sinem Uğurlar “Burada yaklaşık 2 seneye varan bitkisel atık kokusu ile yaşamaya çalışıyoruz. 2 senedir de aktif şikayetlerimiz devam ediyor, buradan o atıklar kaldırıldı diye mesaj atılıyor ancak 3 gün sonra tekrar getiriliyordu. Bir sabah bir uyandık, ruhsatsız beton santrali ile güne başladık. Sonrasında 7/24 aktif çalışmalar olmaya başladı artık yazın sıcağında camlarımızı açamaz olduk nefes alamaz olduk, her taraf beyaz beton harçları ile kaplı evlerimizin.

Şikayetlerimizi bütün birimlere belediye, kaymakamlık, muhtar, CİMER, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, olmak üzere ilettik. Zabıtalar ilk başta bölgeye gelirken artık haber verdiklerini düşünüyoruz gerçekten, 1 saat beklememize rağmen 5 dakikalık yolu gelmeyip aksine bölgedeki elektriği kapattıktan sonra 3 dakika sonra geldiler ve burada çalışma olmadığını gördüler. Y anından geçip gittiler. Israrla bölge halkı şikayete devam edince artık sesimizi duymaya başladılar. Sosyal medya da haber büyüyünce, bugünde aktif olarak 2 ay sonrasında mühürleme işlemi yapıldı ancak aktif devam etti tekrar. Bir patlama riski ile karşı karşıya kaldık ve çok korktuk” dedi.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Küçükçekmece Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada “İnönü Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi üzerinde bulunan izinsiz faaliyet gösteren Beton Santrali hakkında Kaymakamlığımız tarafından ilgili kurumlardan denetim için talepte bulunulmuş olup; İşletme izinsiz faaliyet yürüttüğü için 23.08.2024 günü saat 11:00’de mühürlenmiş olup; daha sonra işletmenin faaliyetine devam etmesi nedeniyle mühür fekkinden (bozma) işlem yapılması için adli makamlara intikal ettirilmiştir. Ayrıca işletmeye 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun ilgili maddesine göre 464.000 TL idari para cezası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından uygulanmıştır” ifadeleri yer aldı.

CİMER’e şikayet edilen santral ruhsatsız çıktı, çalışmalar durduruldu

Kaynak: DHA