Yasak bitti: 104 işçi SGK’dan gelen SMS ile işten çıkarıldığını öğrendi

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2021 Perşembe 10:50 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 Perşembe 10:52 pm

İşten çıkarma yasağının 1 Temmuz tarihinde sona ermesinin ardından, işten çıkarmalar başladı. İstanbul Güngören Sanayi sitesindeki Neo-Trend Tekstil şirketinin 104 çalışanı, iddiaya göre yaklaşık 1.5 milyon TL’lik kıdem ve ihbar tazminatları verilmeden işten çıkarıldı.

Sözcü’den Fahrettin Öztürk’ün haberine göre, Güngören Sanayi sitesindeki Neo-Trend Tekstil şirketinin 104 çalışanı, 1 Temmuz işten çıkarma yasağının bitmesiyle işten çıkarıldı. İşçilerin aktardığına göre, işçiler pandemi sürecinde ‘İşçilerimizin sağlığı her şeyden daha önemli’ denilerek 17 Nisan’da kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılmak üzere 2 ay izne çıkarıldı. Kısa çalışma ödeneği süresi bittikten sonra ise işçiler SGK’dan gönderilen kısa mesajla işten çıkartıldıklarını öğrendi.

Kısa çalışma süresi bitmesiyle işten çıkarıldıklarını aktaran tekstil işçisi Mehmet Bilal Doğan, bu süreçte, ‘şirket binası taşınıyor’ diye şirketin içinin boşaltıldığını duyduklarını, şirkete gittiklerinde ise müdürlerinin toplantı düzenleyerek, ‘Şirketin içi boşaltıldı. Her şey satıldı. Ancak satılan ürünlerden bir fon oluşturulacak ve hakkınız ödenecek’ dediklerini söyledi.

Şirket sahibinin, 1.5 milyon TL’lik kıdem ve ihbar tazminatına el koyduğunu söyleyen işçiler, savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

“EVİMİZİN AŞINI HIRSIZLARA BIRAKMAYACAĞIZ”

İşçilerin yaptığı ortak yazılı basın açıklamasında ise, “Vaktiyle, ‘Gerekirse iki villa satarım yine haklarınızı öderim’ diyen, şimdi ise son sözü, ‘Benim param yok. Bir emekli maaşım var, benden para istemeyin. Beni arayıp rahatsız etmeyin’ olan Kazım Akbulut’a sesleniyoruz. Malını, mülkünü, Kaz Dağları’nda yaptığın tatilleri biliyoruz. Seni, Kaz Dağları’nda da olsan bulacağız. Gerekirse o iki villayı sattıracağız. Hak verilmez alınır. Gecemizi gündüzümüze katarak kazandıklarımızı, emeğimizin karşılığını patronlardan almak için direnişe geçtiğimizi ilan ediyoruz. Evimizin aşını, çocuğumuzun rızkını hırsızlara bırakmayacağız” ifadeleri kullanıldı.