Yarım asırlık yağ devi konkordato ilan etti

Yayın tarihi: 22 Haziran 2019 Cumartesi 8:00 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2019 Cumartesi 8:00 pm

Ekonomik krizin yansıması olan konkordato ilanlarına bir yenisi daha eklendi.

2018’de rekor sayıda şirketin başvurduğu bu yol, 2019’da nispeten hafiflemiş gözükse de son aylarda ciddi firmalardan konkordato haberleri geliyor.

Eski Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü’nün konkordato haberinin yankıları sürerken yarım asırlık May Group bünyesinde faaliyet gösteren Aksoy Ailesi’ne ait Maysa Yağ A.Ş. de bu halkaya katıldı.


Hürriyet muhabiri Dinçer Gökçe’nin kişişel Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, Maykim Kimya AŞ, Maypa AŞ, Unimar Pazarlama AŞ için açılan konkordato davasında bir yıllık kesin mühlet verildi.

Öte yandan Gökçe’nin aktardığına göre, yurt içi ve yurt dışında binlerce konut inşa eden Başarır İnşaat AŞ ile grup şirketleri Başarır Enerji AŞ ve Etken Elektrik için de konkordato talep edildi.


Başarır İnşaat’ın Fikirtepe’de de 800 konutluk bir projesi yer alıyor…

Mahkeme, üç kişilik komiser heyetinin de görevlerinin devamı yönünde karar verdi.

2003 yılında yürürlüğe giren iflas erteleme, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hâl (OHAL) ile askıya alınmış ve 15 Mart 2018’te yürürlüğe giren bir torba yasa ile tamamen kaldırılmıştı.

Bazı avukatların “Üzerine ölü toprağı atılmış bir müessese” olarak tabir ettiği konkordato ise iflas ertelemenin kaldırıldığı bu tarihten itibaren daha işlevsel bir yapı kazandı.

2018’de istifa eden devler arasında Ulusoy Ulaşım, Pamukkale Turizm, Hotiç, Eminiş Ambalaj ve Keskinoğlu Tavukçuluk yer alıyor.