Yargıtay’ın kararına HEDEP’ten tepki! “Can Atalay derhal serbest bırakılsın”

Yayın tarihi: 8 Kasım 2023 Çarşamba 9:52 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba 9:52 pm

Yargıtay, AYM’nin TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararına uyulmamasına hükmederek, karara imza atan üyeler hakkında suç duyurusunda bulundu. Karara ve suç duyurusuna tepkiler sürerken HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Can Atalay derhal serbest bırakılsın” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiği yönündeki kararına uyulmamasına hükmetti.

Daire, “yargısal aktivizm” yapmakla suçladığı ihlal kararı yönünde oy kullanan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Daire aynı zamanda Atalay’ın milletvekilliğinin de düşürülmesi işlemlerine başlanması için kararı TBMM Başkanlığı’na gönderdi.

Yargıtay’dan skandal karar! Can Atalay kararına imza atan AYM üyelerine suç duyurusu

“CAN ATALAY DERHAL SERBEST BIRAKILSIN”

Karara tepkiler sürerken yeni bir tepki de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan geldi. Bakırhan Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yargıtay, HDP kapatma davasıyla başladığı siyasi darbelerine Hatay Milletvekili Can Atalay’ı rehin alıp Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak devam ediyor.

Hukuki güvenlik ve kurumsal işleyişi çıkarları uğruna ortadan kaldıran siyasi iktidar, hukuk tarihinin kara sayfalarına adını yazdıran bu olayın baş sorumlusudur.

Can Atalay derhal serbest bırakılsın.

Türkiye’de hukuk sisteminin ve tüm yasaların demokratikleştirilmesi için siyasi partiler devreye girsin çağrısı yapıyoruz”