Yargıtay’dan “Menzil” kararı!

Yayın tarihi: 23 Aralık 2023 Cumartesi 12:17 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2023 Cumartesi 9:30 pm

Yargıtay, Menzil şeyhi Abdülbaki Erol’un cenazesine katılan Adıyaman Valisi Osman Varol hakkındaki başvurunun işleme konulmamasına karar verdi.

Yargıtay, Halkın Kurtuluş Partisi’nin(HKP) Menzil Tarikatı Şeyhi Abdülbaki Erol’un 13 Temmuz’da Kahta ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılan Vali Osman Varol hakkında “Anayasayı ihlal”, “görevi kötüye kullanma” ve “ 677 sayılı ‘Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun’a aykırı faaliyet gösterme” suçlamalarıyla yaptığı başvuruyu karara bağladı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Osman Varol hakkındaki başvuruyu “işleme almama” kararı verdi.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda; konusu suç teşkil eden başkaca bir eylemde bulunduğuna ilişkin hakkında bir iddia bulunmayan Adıyaman Valisi Osman Varol’un bir cenaze törenine katılmaktan ibaret eyleminin anayasayı ihlal, görevi kötüye kullanma ve 677 sayılı Kanun’a aykırılık suçunu oluşturmadığı anlaşıldığından, ihbar ve şikayetin 4483 sayılı Kanun’un 4 maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca işleme konulmamasına karar verildi.”

Ümit Özdağ’dan ‘Can Atalay’ mesajı! “Yargıtay suç işliyor”

Kaynak: TELE1