Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman: Soylu’ya yönelik operasyon yapılıyor

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 9:22 am - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 9:23 am

Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan‘dan villa ve otomobil aldığı iddiasını yalanladı. Ayrıca Kocaman’a göre eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik bir operasyon  yapılıyor.

Suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın, lüks bir villa ile otomobil hediye ettiği öne sürülen Ankara eski Başsavcısı, Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman iddiaları yalanladı. Halk TV’den Seyhan Avşar’a konuşan Kocaman Kaplan ile tek bir kez bir restoranda görüştüğünü açıkladı. Kocaman, Kaplan’ın gözaltına alınmasının Süleyman Soylu’ya yönelik bir operasyon olduğunu söyledi.

Ayhan Bora Kaplan tutuklandı

Yüksel Kocaman’ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Ayhan Bora Kaplan’ı tanıyor muydunuz?

Ben defalarca mafyaya operasyon yapmışımdır. Ben Ankara Cumhuriyet Başsavcısıyken Ayhan Bora Kaplan ile ilgili iki savcı soruşturma yürütüyordu. Bir gün bana bilgi verdiler. ‘Bir takım iddialar var. Ama duyumdan ibaret, somut bir şey yok’ dediler. Takipsizlik vermek için mütalaa verdiler. Ben ise bir kez daha ‘Emniyet’e yazı yazın. Kaplan ile ilgili bilgi, belge var mı sorun’ dedim. Herhangi bir kayıt varsa Emniyet bildirsin öyle karar verelim’ istedim. Ancak Emniyet cevap vermedi. Onun dışında bu şahısla iş ilişkim, arkadaşlığım olamaz. Benim bir mafya babasının alacağı eve ihtiyacım yok.

Kamuoyu Kaplan’a yönelik bu operasyonu şaşkınlık içerisinde takip etti. Operasyonun görüntüleri ise oldukça dikkat çekiciydi… Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Baştan itibaren burada bir operasyon var. Belki hoşunuza gitmeyecek ama burada Süleyman Soylu‘ya bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Soruşturmanın da bir usulü var. Emniyet’in bu tarzına şaşırdım. Bu yapılanlar birilerinin hoşuna gidebilir. Ama burası bir hukuk devleti. Bugün ona yarın başkasına bu uygulamalar kabul edilemez. Duygularla hareket edemeyiz.

Soylu’dan Ayhan Bora Kaplan paylaşımı!