Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk: Türkiye’de verilen kararların yüzde 99’u geçersiz

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2024 Cuma 10:45 am - Güncelleme: 31 Mayıs 2024 Cuma 10:53 am

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Türkiye’deki yargı sistemini eleştirerek, verilen kararların yüzde 99’unun geçersiz olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bütçe verilmesini eleştiren Selçuk, “Devletin kasasından imama para vererek laik olduğunuzu iddia edemezsiniz“ dedi.

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Türk Demokrasi Vakfı’nın (TDV) yaptığı toplantıda konuştu. TDV Başkanı Baki Mert’in açılış konuşması ile başlayan TED Başkanı Selçuk Pehivanoğlu’nun yönettiği “Türkiye’de Özgürlük Üreten Bir Sistem Nasıl İnşa Edilir” başlıklı toplantı 27 Mayıs’ta yapıldı. TBMM’de düzenlenen toplantıya Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı, DP İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın da konuşmacı olarak katıldı.

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Türkiye’deki yargı sisteminin doğru işlemediğine şu sözlerle dikkati çekti:

“Türkiye’de bugün verilen kararların yüzde 99’u geçersizdir çünkü mahkeme Yargıcı değişmez, dünyanın hiçbir yerinde değişmez. Bu nedenle Yedek Yargıç Kurulu getirilmiştir. Yasa dün de vardı bugün de var ama hiç Yedek Yargıç Kurulu’nun işlediğini gördünüz mü. Ben bile hak arama özgürlüğünü kullanamıyorum. Diyorum ki ‘Bunu şöyle yapsak da mahkemeye başvursak’ mahkemenin ne karar vereceğini bilmiyorum ne zaman karar vereceğini hiç bilmiyorum.”

‘AYIBINIZLA ÖVÜNÜYORSUNUZ FARKINDA DEĞİLSİNİZ’

Sami Selçuk, Diyanet’e bütçe verildiğini hatırlatarak bunun laiklik ilkesi ile bağdaşmadığını söyledi ve Yargıtay’ın Can Atalay kararını eleştirdi.

Sami Selçuk, “Demokrasinin D’si bile yok . Ne yazıyor Anayasa’da , ‘Türkiye demokratik…’ demokratik mi? Yok. Laik diyor, laik mi? Yok. Laik bir devlette devletin kasasından imama para vererek laik olduğunuzu iddia edemezsiniz. Boş laflardır bunlar, kimse kusura bakmasın. ‘Diyanet’in bütçesi 9 kat fazlaymış milli eğitimin bütçesinden.’ Bir de övünüyorsunuz, ayıbınızla övünüyorsunuz farkında değilsiniz. O zaman laik kelimesini kaldırın, niye kullanıyorsunuz kaldırın.” ifadelerini kullandı.

Depremde 11 kişi hayatını kaybetmişti! Yılmaz Erbek Apartmanı davasında karar Yargıtay’da

Kaynak: ANKA