Yargıtay cezayı fazla buldu! Kadir Şeker’den ilk yorum

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 9:07 am - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 11:09 am

Yargıtay ‘sevgilisini’ darp eden bir kişiyi engellemek isterken öldürdüğü için hapse çarptırılan Kadir Şeker‘e verilen cezayı fazla buldu. Babası, Kadir Şeker’in karara ilişkin ilk yorumunu TELE1’e açıkladı.

Konya’da Şubat 2020’de yaşanan olayda sevgilisi Ayşe Dırla’yı dövdüğü iddia edilen Özgür Duran’a müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, çıkan arbedede Duran’ı bıçaklayarak öldürmüştü. Şeker, müebbete çarptırılmış, suçun ‘haksız tahrik’ altında işlendiği gerekçesiyle ceza önce 15 yıla, ardından Şeker’in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12 buçuk yıla indirilmişti.

Yargıtay, Şeker’e verilen cezayı fazla buldu. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, yerel mahkemece verilen kararı bozarak, tahrik hükümlerinin Kadir Şeker lehine azami derecede uygulanmasına hükmetti.

Kararda, maktul Duran’ın Kadir Şeker’e sinkaflı küfürler etmesi, üzerine yürüyerek tekme, tokat vurması ve boğazını sıkarak yaralamasına dikkat çekildi. Yerel mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararına uyarsa ve ilk kararındaki gibi Şeker’in cezasında iyi hal indirimi uyguladığında verilen ceza 10 yıla düşecek.

KADİR ŞEKER: HAKSIZLIĞA UĞRADIM

TELE1’e konuşan Kadir Şeker’in babası Cengiz Şeker bugün oğlu ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Baba Şeker, Kadir Şeker karara ilişkin “Tahliye etmezler beni. Sadece haksızlığa uğradım. Cezayı da bana haksız yere verdiler” yorumunu yaptığını açıkladı.

‘OĞLUMA YAPILAN ZULÜM’

Şeker’in babası ise oğlunun psikolojisinin bozduluğunu söyleyerek, “Kadir’e yapılan zulüm. Kasten adam öldürmeyi ben asla kabul etmiyorum. Oğlum suçsuz ve masum” dedi.

Yargıtay’dan Kadir Şeker kararı

Yargıtay cezanın bozulmasını istemişti… Kadir Şeker’in avukatından açıklama