Yaren Leylek’le 11. yılda da buluşan balıkçı Adem amca: Yaren’ime kavuştum

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 10:58 am - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 12:09 pm

Yaren Leylek, bu sene de sıkı dostu balıkçı Adem Yılmaz’ı unutmadı. Her yıl Yılmaz’ı teknesinde ziyaret eden Yaren Leylek,  yaz boyunca Balıkçı Adem Yılmaz ile yeniden göle açılacak.

Geçtiğimiz 10 yılda her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz’ın kayığına konan ‘Yaren’ leyleğin, bu yıl 11’inci kez gelmesi bekleniyordu. Dostluklarıyla milyonların gönlüne taht kuran Balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren Leylek 11. yılda da buluştu. Dün leylek köyünde Yaren’in yolunu gözleyen Balıkçı Adem Yılmaz, bu sabah Yaren Leylekle kayığında yılın ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Buluşmada Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’da ikiliyi yalnız bırakmadı. Yaren Leylekle buluşan Adem Yılmaz ise “Yaren’ime kavuştum” diyerek sıkı dostuyla kameralara poz verdi.

“YAREN BENİM DOSTUM”

Balıkçı Adem Yılmaz yaptığı konuşmada ‘Dünden beri çok büyük heyecan yaşadım. Bu sabah yarenin kayığıma gelmesiyle sevinç ve mutluluk duydum. Bundan sonra Yaren ile altı ay boyunca inşallah balık avlayıp arkadaşlık edeceğiz. Çok mutluyum, Yaren’ime kavuştum bu sene de. Biraz tereddüt ettik. Acaba gelecek mi gelmeyecek mi başına bir şey mi geldi. Şükürler olsun ki bu yılda yeren bizi sevindirdi. Hatta köylüler de çok sevindi mutluluk duydular. Umarım dostluğumuz uzun süre sağ olduğu müddetçe devam eder. Yareni ben çok seviyorum o benim bir parçam, arkadaşım ,dostum balıkçı arkadaşım. Hayvanseverlere de müjdemi veriyorum böylece. Dün evime dönerken yuvaya baktığımda Yaren’i gördüm. O kadar sevindim ki motoru durdurup bir süre onu izledim. Bu sabahta ağlarımı göle atıp balık tutup Yaren’i besledim. Çok mutlu oldum, çok sevinçliyim” dedi.

Gecikince Adem Amca endişelendi fakat Yaren Leylek 10. yılda da geldi

HERKESİN MERAKLA BEKLEDİĞİ BULUŞMA 11. YILDA DA GERÇEKLEŞTİ

Hikayeyi ortaya çıkaran doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş yaptığı açıklamada “Dün ilk olarak yuvasına konmuştu aslında. Koruyucu ailesi Beyza müjdeli haberi verdi ama biz bu sabahı heyecanla bekledik. Çünkü kayığa konduğunda onun yaren olup olmadığını anlıyoruz. Adem Amca da yakın mesafeden onu görünce Yaren olduğunu anlıyor. Neyse ki bu sabah umduğumuz gibi oldu ve Yaren Leylek Adem Amcamızın kayığına kondu. Dün zaten Bursa bölgesinde pek yerden leylek sürüsü fotoğrafları paylaşmışlardı insanlar. Hatta Adem Amca’da leylek sürüsü gördüğünü söylemişti. Telefonda belki Yaren de içlerindedir bekleyelim demiştim. Muhtemelen o sürülerle geldi Yaren de. Yaren’in komşu yuvasındaki leylek de gelmiş. Yarenle birlikte artık 4. Cemre de düşmüş oldu ülkemize’’ dedi.

YAREN’İN YUVASI 24 SAAT CANLI YAYINLANIYOR

Karacabey Belediyesi bu yılda Yaren Leyleğin yuvasını 24 saat canlı yayınlayarak Yaren severlere müjdeyi verdi. Yaren Leylek’in yuvası, yarenleylek.com adresinden 7/24 canlı olarak izlenebiliyor.

Dokuz yıllık mucize… Yaren Leylek, Adem amcanın kayığını yine buldu