Yardım istemek için gitti, mahkemelik oldu, ceza alıp temizlikçilik yaptı

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 8:49 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 8:54 am

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na yardım istemek için giden Nalan Özen, yaşanan olay sonrasında mahkemelik oldu ve para cezası ödemek zorunda kaldı. Cezayı ödeyemeyince ise, aylarca devlet kurumlarında temizlik işçisi olarak çalıştı. Nalan Özen ödeyemediği borcu nasıl bitirdiğini tüm detaylarıyla anlattı.

 

Oda Tv’den Fethi Yılmaz’ın haberine göre; Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Nalan Özen, 2015 yılında eşi intihar ettikten sonra üç oğlu ile yalnız kaldı. Eşinden kendisine miras yerine borç kaldığını söyleyen Nalan Özen, bir süre sonra Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda yardım almaya başladı.

Aldığı yardım ile de geçinemediğini ifade eden Nalan Özen, gelen elektrik faturalarını ödeyemedi. Bunun üzerine tekrar Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gitti ve o dönem Müdür vekili olan Ahmet Sarman ile görüşmek istedi. Kamera kayıtları da olan olay, bu görüşme isteği üzerine yaşandı.

Bakanlık salonuna acil durum ihalesiyle 1 milyon 200 bin TL’lik tadilat!

MÜDÜRÜN ODASINDA ARBEDE

22 Ocak 2018 tarihinde Nalan Özen, ödeyemediği elektrik faturalarının ödenmesini talep etmek için Müdür Ahmet Sarman’ın odasına girdi. Nalan Özen durumunu anlatırken bir süre kendisini dinleyen Ahmet Sarman, daha sonra ayağa kalkıp Nalan Özen’in elindeki torbayı bir anda aldı.

Bunun üzerine bir süre arbede yaşandıktan sonra Müdür Ahmet Sarman’ın Nalan Özen’in torbasını dışarıya doğru fırlattığı, Nalan Özen’in de Ahmet Sarman’ın sırtına yumrukla birden fazla vurdu. Sonrasında ise güvenlik görevlileri odaya girerek, Nalan Özen’i yaka paça dışarıya çıkardılar. Yardım istemek için gidilen Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda yaşanan olay mahkemeye taşındı.

YARDIM İSTEMEK İÇİN GİTMİŞTİ

Nalan Özen hakkında “basit yaralama” suçuyla açılan dava Tarsus 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Nalan Özen savunmasında, Müdür Ahmet Sarman’ın yanına birçok kez gittiğini ancak kendisine yardım etmediğini iddia ederken, olay günü poşetini yere atacağını ve cep telefonunu kıracağını düşündüğü için böyle davrandığını söyledi.

Müdür Ahmet Sarman ise, Nalan Özen’in vakfa sürekli gidip geldiği için sorununu bildiğini, kendisini yardımcı olmak için memurlara yönlendirdiğini anlattı. Ahmet Sarman, bu sırada Nalan Özen’in kendisine bağırarak eline vurduğunu ve torbayı düşürdüğünü ifade etti. Torbayı almak isterken de kendisinin sırtına birden fazla kez vurduğunu belirtti.

Mahkemede dinlenen tanık Hacer Akpirinç Müdür Ahmet Sarman’ı doğrularken, diğer tanıklar Turgay Benli ve Abdullah Can Özçürümezoğlu ise Ahmet Sarman’ın daha önce de birçok kez yanına gelen kadınlara hakaret ettiğini, kovduğunu anlattılar.

Tarsus 4. Asliye Ceza Mahkemesi 4 Nisan 2019 tarihli kararında sanık Nalan Özen’i suçlu buldu ve 135 gün adli para cezasına çarptırdı.

Nalan Özen’e verilen para cezası 2 bin 700 TL olarak belirlendi.

CEZAYI ÖDEYEMEDİ TEMİZLİKÇİ OLDU

Yardım istemek için gittiği devlet kurumundan olayın sonunda borçlu olarak çıkan Nalan Özen ise bu parayı ödeyemedi.

Telefonla ulaştığımız Nalan Özen’e 2 bin 700 TL’lik cezayı nasıl ödediğini sorduk.

Borcu ödeyemediği için günde 2 saat ilçe tarımda temizlik yaptığını söyleyen Nalan Özen, “İlçe tarımda yerleri siliyordum, tuvaletleri yıkıyordum. Baktım bitecek gibi değil, ben de emniyet müdürlüğünde çaycılık yaparak cezamı tamamladım. 3 ay kadar cezamı bitirmek için çalıştım” ifadelerini kullandı.

Şu an 61 yaşında tek yaşadığını ve çalışamadığını söyleyen Nalan Özen, küçük oğlunun üniversiteyi bıraktığını, ortanca oğlunun evli olduğunu ve büyük oğlunun çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Nalan Özen, Tarsus Kaymakamı sayesinde yardımlar aldığını ancak Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 4 yıldır yardım almadığını öne sürdü. Nalan Özen, sonrasında gittiği Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda ise tehdit edildiğini ve bir daha kendisinin gelmemesi yönünde hakaretler edildiğini ileri sürdü.

Yoksul aile sayısı iki katına çıktı