Yardım fonlarıyla Tesla hissesi alıp parasını katladı

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 10:30 am

Yardım fonlarıyla Tesla hissesi alıp zengin olan adamın hikayesi oldukça tuhaf. Kendisi yaklaşık olarak 8 kat kazanç elde etmeyi başardı. Ancak bu ona biraz pahalıya patladı.

Bugünlerde yardım fonlarıyla Tesla hissesi alıp çok ciddi miktarda gelir elde etmeyi başaran bir adamın hikayesi ortalıkta dolanıyor. Aslına bakacak olursak normalde kimse bu adamın hikayesini bilmeyecekti. Fakat onunla ilgili dava süreci başlatıldı. Hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

ABD’de yaşayan Andrew Lloyd ismindeki bir adam pandemi süreci nedeniyle yardım fonu aldı. 51 yaşında olan bu adam devletten 3,4 milyon dolarlık yardım fonu almayı başardı. Ancak kendisi bunu işleri veya yeni bazı ticari yatırımları için kullanmadı..Bunun yerine Tesla hissesi almayı tercih etti.

Yardım fonları

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil markaları içerisinde yer alan Tesla, hisseleri bakımından adeta coştu. 51 yaşındaki bu adam 114 dolardan Tesla hissesi aldı. Hisseler 8 kattan fazla artınca onun parası ciddi oranda katlanmış oldu.

 

51 yaşındaki bu adam devletten 3,4 milyon dolarlık yardım aldıktan sonra hızlıca Tesla hisselerine yatırım yapmıştı. 8 kat kazanç elde etmeyi başaran bu adam ABD Adalet Bakanlığı tarafından mahkemeye verildi. Onun yardım fonlarını doğru kullanmadığı söyleniyor. Bu yardım fonları ile Tesla hissesi alması yasal olarak suç.

BMW i4 M50 vs Tesla Model 3: Bu yarışa kalp dayanmaz (Video)

Parasını 34 milyon dolara çıkarmayı başaran bu adam 4 yıllık hapis cezası aldı. Ancak onunla ilgili bu hapis kararı 5 yıllık denetimli serbestliğe çevrildi.